Οι κάτοικοι του Νοτίου Σουδάν έμειναν έκπληκτοι από την κίνηση του Πάπα Φραγκίσκου

Οι κάτοικοι του Νοτίου Σουδάν έμειναν έκπληκτοι από την κίνηση του Πάπα Φραγκίσκου

Η μαρτυρία  στο Πρακτορείο Ειδήσεων  Fides της μοναχής  Elena Balatti, ιεραποστόλου, που βρίσκεται στην Juba, πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν. Η  μοναχή  αναφέρθηκε στο θετικό αντίκτυπο που είχε η κίνηση του Πάπα Φραγκίσκου να σκύψει και να φιλήσει τα πόδια  των πολιτικών του Νοτίου Σουδάν. Έκδηλη η συγκίνηση της Αντιπροέδρου Rebecca Nyandeng Garang

“ Οι κάτοικοι του Νοτίου Σουδάν έμειναν έκπληκτοι  βλέποντας τον Πάπα Φραγκίσκο να ικετεύει τους πολιτικούς  του Νοτίου Σουδάν φιλώντας  τα πόδια τους. Το video  αυτό έκανε το γύρω του κόσμου στις τηλεοράσεις σε όλα τα κοινωνικά  μέσα επικοινωνίας  και στα ατομικά smartphone” αναφέρει στο Πρακτορείο  Fides η μοναχή Elena Balatti.

Μία κίνηση στο όνομα του λαού του Νοτίου Σουδάν

“Ο λαός αναγνωρίζει και εκτιμά πολύ  τις προσπάθειες  για την επικράτηση της ειρήνης που κάνουν: ο Πάπας Φραγκίσκος, οι Επίσκοποι και όλες οι τοπικές Εκκλησίες του Νοτίου Σουδάν των Επισκόπων  και όλης της τοπικής Εκκλησίας, λέει η μοναχή: «Όλοι εντυπωσιαστήκαμε  από την επιμονή του Πάπα Φραγκίσκου να υπενθυμίζει  στους πολιτικούς  την ευθύνη τους  έναντι του λαού που υποφέρει πολύ, υπέστη  τόσα πένθη, εκτός από εκείνους  που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Χώρας τους. Γι’ αυτό γονάτισε, το έκανε στο όνομα του λαού του Νοτίου Σουδάν.  Πρόκειται για μία κίνηση που πολύ εκτιμήθηκε από τους ανθρώπους του Νοτίου Σουδάν”.

Η συγκίνηση της Αντιπροέδρου

Προχθές η Αντιπρόεδρος  του Νοτίου   Σουδάν  Rebecca Nyandeng Garang είπε ότι η κίνηση του Πάπα Φραγκίσκου  την έκανε να νιώσει βαθιά συγκίνηση. "Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο – ομολόγησε – Τα δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια μου".

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου