Οι φάτνες της Πλατείας του Αγίου Πέτρου

Οι φάτνες της Πλατείας του Αγίου Πέτρου:
από όλο τον κόσμο για τη γιορτή του Ιησού

201215-7.jpg

Οι φάτνες είναι το σύμβολο της Γέννησης, το κέντρο της προσοχής μας για ολόκληρη την περίοδο των Χριστουγέννων. Ιδού τι θα μπορείτε να επισκεφτείτε στο Βατικανό.

Σε έκθεση, στο Βατικανό, έως και 100 φάτνες προερχόμενες από κάθε μέρος του κόσμου. Σημάδι και σύμβολο ότι η Γέννηση του Χριστού, παρουσιασμένη με διαφορετικούς τρόπους, υπάρχει σε κάθε γωνία του πλανήτη.

Οι φάτνες στο Βατικανό
Μια έκθεση και όχι μόνο, αυτή που πραγματοποιείται στο Βατικανό, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. «100 φάτνες στο Βατικανό», έτσι αποκαλείται. Μια διαφορετική στιγμή προσευχής, στοχασμού και ελπίδας μπροστά σε έναν κόσμο που συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στον Κορονοϊό. Μια έκθεση που θα παρουσιαστεί κάτω από την Κιονοστοιχία της Πλατείας του Αγίου Πέτρου.

Η έκθεση των 100 φατνών ξεκινά σήμερα
Από τις 13 Δεκεμβρίου έως και τις 10 του Ιανουαρίου, θα είναι δυνατόν να σταματήσετε, πάντα σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους κανόνες κατά της μόλυνσης και κατά των συγκεντρώσεων, για να θαυμάσετε την ομορφιά και επίσης, τις διαφορετικές παραστάσεις της γέννησης του Ιησού. «Η φάτνη μας κάνει να δούμε, μας κάνει να αγγίξουμε αυτό το μοναδικό και εξαιρετικό γεγονός που άλλαξε τη ροή της ιστορίας» – εξήγησε ο Άγιος Πατέρας με την «Εγκύκλιο επιστολή του αναφορικά με την έννοια και την αξία της φάτνης».

201215-5.jpg

Πάπας Φραγκίσκος: «Ο Ιησούς, ένα παιδί όπως όλα τα άλλα»
Τι έκπληξη να βλέπουμε τον Θεό να υιοθετεί τη δική μας συμπεριφορά: να κοιμάται, να πίνει γάλα από τη μητέρα του, να κλαίει και να παίζει όπως όλα τα μικρά παιδιά!» – συνεχίζει ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος μας καλεί να κοιτάξουμε το Βρέφος Ιησού ως ένα βρέφος της εποχής μας, όχι διαφορετικό, αλλά ανθρώπινο. Ο Θεός που γίνεται άνθρωπος, που επιλέγει να έρθει ανάμεσα στους ανθρώπους, μέσα στην καρδιά του καθενός μας.

Άγιος Αυγουστίνος: « το φως εισέρχεται μέσα στην καρδιά του καθενός μας»
Ακόμα και αν ξαναδιαβάσουμε ορισμένα από τα γραπτά του αγίου Αυγουστίνου, μπορούμε να στοχαστούμε πως, πάντα, η αγάπη που εμποτίζει το βλέμμα του Βρέφους Ιησού στην αγκαλιά της Μαρίας ή στη φάτνη, είναι η μεγαλύτερη αγάπη που θα μπορούσαμε ποτέ να δούμε: «Ο Χριστός δεν έγινε ευτυχισμένος την ημέρα που γεννήθηκε, αλλά ευλόγησε εκείνη την ημέρα κατά την οποία γεννήθηκε […]. Η έλλειψη πίστης είχε τυλίξει ολόκληρο τον κόσμο σαν μια νύχτα. Επομένως, με την ημέρα της γέννησης του Κυρίου, η νύχτα αρχίζει να περιορίζεται και η μέρα να μεγαλώνει».
Πώς θα επισκεφτούμε την έκθεση της φάτνης
Πολλές οι φάτνες που θα παρουσιάζονται στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, κάθε μορφής και σχήματος, μεγάλες ή μικρές. Μια επίσκεψη που θα είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί καθημερινά, από τις 10:00 έως τις 20:00, με κλιμακωτή συμμετοχή, εκτός από την 25η και την 31η Δεκεμβρίου, που η είσοδος θα επιτρέπεται έως τις 16:45.

Η πρωτοβουλία του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση του Νέου Ευαγγελισμού. Η γέννηση του Ιησού: το σπουδαιότερο δώρο αγάπης που ο Θεός Πατέρας θα μπορούσε να δώσει σε κάθε άνθρωπο.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου