Οι επίσκοποι της Αργεντινής: Ο λαός μας αγαπά τον Πάπα

Οι επίσκοποι της Αργεντινής: Ο λαός μας αγαπά τον Πάπα

Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της καθολικής Ιεραρχίας της Αργεντινής λίγες  ώρες πριν  από το αποστολικό ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στη Χιλή και στο Περού.

“Ως Αργεντινοί έχουμε ένα μεγάλο προνόμιο. Από πέντε χρόνια ένας αδελφός μας  εκλέχτηκε Πάπας Ρώμης, που είναι το ανώτερο αξίωμα της ανά τον κόσμο Εκκλησία.  

Ο αγαπητός μας Πάπας Φραγκίσκος  απέκτησε σε όλες τις Χώρες μία εκτίμηση και μία στήριξη η οποία συνεχώς και στην εποχή μας αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο σημείο αναφοράς για την πλειονότητα των Χριστιανών  και των ανθρώπων καλής θέλησης.

Να μη συγκαταλέγουν τον Πάπα μεταξύ των πολιτικών και κοινωνικών προσωπικοτήτων        

ΣτηΧώρα μας μία μερίδα των ΜΜΕ επικεντρώνει  την προσοχή της περισσότερο σε μικρά γεγονότα φθάνοντας στο σημείο να ταυτίζουν  τον Πάπα  με συγκεκριμένα πολιτικά και κοινωνικά πρόσωπα. Διευκρινίζουν όμως  ότι δεν αντιπροσωπεύουν ή δεν απαιτούν να αντιπροσωπεύουν τον Πάπα ή την Εκκλησία.

Χωρίς αμφιβολία, αυτή η συνεχής τακτική έχει προκαλέσει κάποια σύγχυση   και παραμορφώνει  την προσωπικότητας του, τα λόγια του και αυτό είναι τουλάχιστο άδικο.

Ο Αργεντινός λαός αγαπά τον Πάπα και τον ακούει

Η Ιεραρχία της Αργεντινής επαναλαμβάνουμε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Αργεντινής αγαπά τον Πάπα Φραγκίσκο, μην αφήνοντας να συγχέεται από εκείνους που σκοπεύουν να τον χρησιμοποιούν ή να τον εκπροσωπούν αποδίδοντας φανταστικές θέσεις σε αυτόν σύμφωνα με τα ατομικά τους συμφέροντα. Οι απλοί άνθρωποι θέλουν να ακούσουν τη διδασκαλία του Αγίου Πατέρα και  χαίρονται για τη σαφή και απλή του γλώσσα που χρησιμοποιεί». Η συνοδεία των λαϊκών κινημάτων στον αγώνα για τη γη, τη   στέγη και την εργασία είναι ένα έργο που η Εκκλησία έχει κάνει πάντα και ότι ο ίδιος ο Πάπας στηρίζει και προωθεί ανοιχτά προσκαλώντας μας να ενώσουμε τις φωνές μας στη δική του φωνή και να υπερασπίσουμε τους πιο αδύναμους και τους πιο αποκλεισμένους”.

Ουδείς μπορεί να μιλά στο όνομα του

Την παραμονή της επίσκεψής του στη Χιλή και το Περού επιβεβαιώνουμε, ότι ο Πάπας εκφράζεται με πράξεις και λόγια του  πατέρα και του ποιμένα. Κανείς δεν μιλά  ή μπορεί να μιλήσει στο όνομα του Πάπα. Η συμβολή του στην πραγματικότητα της χώρας μας, πρέπει να ανακαλυφθεί στην πλούσια  διδασκαλία του και στις ποιμαντικές του επισκέψεις και όχι στις επιλεκτικές και μερικές ερμηνείες που δίνουν μερικοί κα το μόνο που κάνουν είναι μόνο να διαιρούν τον Αργεντινό λαό. Επιθυμούμε ο Πάπας Φραγκίσκος να ακούγεται όπως του αξίζει και όπως όλοι οι Αργεντινοί το αξίζουμε.

Η Παναγία του Luján να μας βοηθά να οικοδομήσουμε τη χώρα μας ως αδέρφια».

+N

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 3 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου