Η Ρωμαϊκή Κούρια πρέπει εμπράκτως να βοηθά τον Πάπα στην αποστολή του.

Η  Ρωμαϊκή Κούρια πρέπει εμπράκτως να βοηθά τον Πάπα στην αποστολή του.

Με αυτά τα λόγια ο Καρδινάλιος Pietro Parolin, Γραμματέας της Αγίας Έδρας, και με αφορμή την αναδιοργάνωση  της Ρωμαϊκής Κούριας, ξεκίνησε την συνέντευξη του στο Πρακτορείο ειδήσεων Vatican News.

Υπενθυμίζοντας τα βήματα προόδου  που ήδη  έχουν γίνει χάρη στο έργου που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα  το Συμβούλιο των 9 Καρδιναλίων, ο αξιωματούχος  μίλησε για την μεταστροφή, η  οποία «ως βαθύ πνεύμα πρέπει  να εμψυχώνει κάθε μεταρρύθμιση” και η οποία πρέπει να είναι  η  “βασική διάσταση  της χριστιανικής ζωής”.

Μέχρι σήμερα αντιμετωπίστηκαν  αρκετά θέματα.

Η Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεση, Amoris Laetitia, η οποία είχε ως  ρίζα  τη νέα τακτική που ο Πάπας Φραγκίσκος  προωθεί με σοφία , με σύνεση  και με πολλή υπομονή, η Εκκλησία την αγκαλιά της στην οικογένεια  και στους σημερινούς προβληματισμούς της”.

Επίσης ο Γραμματέας της Αγίας Έδρας υπογράμμισε  ότι το έτος 2018  η Εκκλησία θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τους νέους  και θα αυτό θα γίνει  ακολουθώντας μία ανανεωτική προσέγγιση: “ζητώντας τους τί μπορούν να κάνουν για την Εκκλησία  και ποια υπηρεσία μπορούν να προσφέρουν για το Ευαγγέλιο.  

Στη συνέντευξη αυτή αναφέρθηκε επίσης και στο προσεχές αποστολικό ταξίδι του Αγίου Πατέρα στο Περού. Δύο είναι η προκλήσεις,  που κατά τον Καρδινάλιο Parolin, “ βρίσκονται στην καρδιά του Πάπα”: ο ρόλος του εγχώριου πληθυσμού  και ο αγώνας εναντίον της διαφθοράς. “πιστεύω ότι δεν θα είναι ένα απλό ταξίδι, αλλά σίγουρα συναρπαστικό».

+N

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου