Οι Επίσκοποι στους Βουλευτές «να είστε στην υπηρεσία του κοινού καλού

1

Οι Επίσκοποι στους Βουλευτές  – να είστε στην υπηρεσία του κοινού καλού –

Υιοθέτηση νόμων που να εγγυώνται τη διεξαγωγή εκλογών και να ικανοποιούν τις βαθιές προσδοκίες του λαού του Κονγκό, και να θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος και να προάγουν τη δημοκρατία: αυτές είναι μερικές από τις συστάσεις που η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων του Κονγκό (Cenco) απευθύνει για άλλη μια φορά στους βουλευτές , την επομένη της επανάληψης της σύσκεψης και γερουσιαστών. Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη, οι Επίσκοποι καλούν τους πολιτικούς να διασφαλίσουν ότι η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου δεν θα επωφεληθεί από την αριθμητική ανωτερότητά του προκειμένου να εγκρίνει νόμους που δεν είναι ευνοϊκοί για την πρόοδο της δημοκρατίας.

Σε μια προηγούμενη δήλωση τον περασμένο Ιούνιο, μεταξύ άλλων, οι Ιεράρχες είχαν υπενθυμίσει ότι «ο νόμος της πλειοψηφίας δεν είναι απαραίτητα συνώνυμος με την αλήθεια ή τον λόγο, ούτε εγγύηση κοινωνικής συνοχής» και ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όσο νομική και αν είναι, χάνει τη νομιμότητά της, όταν αποσυνδέεται από τα συμφέροντα και την ευημερία του λαού».

Δικαιοσύνη και ενότητα
Η Ιερά Σύνοδος παροτρύνει επίσης τους βουλευτές να παρακολουθούν το έργο της κυβέρνησης και να μη τροποποιούν τους συνταγματικούς κανόνες σύμφωνα με συγκεκριμένα συμφέροντα, κόμμα και μεμονωμένα άτομα, ειδικά αυτά που αφορούν τις μεθόδους των τις εκλογές. Για τους Επισκόπους, επιπλέον, είναι απαραίτητο να «είναι ευαίσθητοι στον πόνο, τα βάσανα και τις επιθυμίες του πληθυσμού … να σεβαστούν τις κανονιστικές διατάξεις της οργάνωσης της αντιπολίτευσης στο επίπεδο της Εθνοσυνέλευσης και να ακούνε τις ζωντανές δυνάμεις της χώρας. Να ξεκινήσουν συναινετικές μεταρρυθμίσεις απαραίτητο για την εδραίωση της δημοκρατίας “. Τέλος, οι ιεράρχες ζητούν από το λαό του Κονγκό να παραμείνουν ενωμένοι και να επαγρυπνούν για να αποτρέψουν οποιαδήποτε πλειοψηφία ή μειοψηφία να προσπαθήσει να πάρει τη χώρα και το μέλλον της όμηρους μέσω διχαστικών πολιτικών υποτροπών.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

24 Σεπτεμβρίου μνήμη της Παναγίας της Φανερωμένης

  Στις αρχές του 13ου αιώνα, οι Μωαμεθανοί καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας. Χιλιάδες χριστιανοί συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι ή μεταφέρονται στην Αφρική, όπου πωλούνται ως

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου