ΑΔΕΛΦΗ HELEN ALFORD: ΜΙΑ ΜΟΝΑΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

2

ΑΔΕΛΦΗ HELEN ALFORD:  ΜΙΑ ΜΟΝΑΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η αγγλίδα δομινικανή αδ. Helen Allford, 56 ετών, έχει ήδη 25ετή διδασκαλία στο “ Angelicum ”, από τα φημισμένα ποντιφικά πανεπιστήμια της Ρώμης, στο οποίο κατέχει θέση αντιπρύτανη. Με διδακτορικό στην “ Διαχειριστική Μηχανική” από το Κέμπριτζ, θεωρείται αυθεντία σε θέματα ηθικής και μάνατζμεντ.
Ο Πάπας, πριν λίγο καιρό, την ονόμασε μέλος της “ Ποντιφικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών ”, δίπλα σε ονόματα όπως ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi ή ο γνωστός οικονομολόγος Stiglitz
Η “Ακαδημία” εξετάζει θέματα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά και αναπτύσσει την κοινωνική διδασκαλία της Εκκλησίας. Η αδ. Helen πιστεύει ότι θέματα ηθικής και οικονομίας στην μετα – covid εποχή θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα. Η κρίση και στο χρηματοοικονομικό επίπεδο είναι ευκαιρία για να κατευθυνθεί η οικονομία στην εξυπηρέτηση των ανθρώπινων σκοπών και στη μείωση της κοινωνικής αδικίας και του αποκλεισμού. Υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες του Πάπα για πυρηνικό αφοπλισμό και διεθνή έλεγχο στην πώληση όπλων, θεωρεί μονόδρομο την βιώσιμη ανάπτυξη και .. δε φοβάται τα ρομπότ, πιστεύοντας ότι είναι δυνατή η τεχνολογική ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο (ήταν το θέμα της διατριβής της) αρκεί ο άνθρωπος να επιλέγει την τεχνολογία και όχι το αντίθετο. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, αν επισκεφθεί κάποιος το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, θα δει μηχανήματα άλλων εποχών, οι κατασκευαστές των οποίων τα έκαναν με διαφορετική στόχευση : άλλοι ήθελαν να βοηθήσουν τη δημιουργικότητα των ανθρώπων άλλοι να αντικαταστήσουν τον ανθρώπινο παράγοντα, αποσκοπώντας μόνο στο γρήγορο κέρδος. Έτσι συμβαίνει ως τις μέρες μας.
Η αδ. Helen θα λάβει μέρος στην, αναγκαστικά διαδικτυακή, παγκόσμια συνάντηση της Ασίζης γνωστή ως “ η Οικονομία του Φραγκίσκου ”, όπου χιλιάδες προτάσεις θα κατατεθούν για μια “ διαφορετική οικονομία ” στην υπηρεσία του ανθρώπου. Έχει γίνει γνωστό ότι θα υπάρξουν 12 “ θεματικά χωριά ”, με την ίδια να συμμετέχει σε αυτό με τον τίτλο “ Κάλεσμα και κέρδος “ και ήδη να δηλώνει υποστηρίκτρια των Επιχειρήσεων “ B-Corp ” που έχουν γίνει ήδη αποδεκτές από τη νομοθεσία αρκετών χωρών κι αποσκοπούν σε αύξηση του θετικού αποτυπώματος της δράσης τους στην κοινωνία και στο περιβάλλον που βρίσκονται.

Πληροφορίες και φωτογραφία Μοναχής από Vatican Insider

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου