Οι Επίσκοποι στο κοιμητήριο, μόνοι, για τους αποβιώσαντες

Οι Επίσκοποι στο κοιμητήριο, μόνοι, για τους αποβιώσαντες

Η Προεδρία της Ιεράς Συνόδου της ιταλικής Ιεραρχίας προσκάλεσε όλους τους Επισκόπους, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, να επισκεφτούν τα κοιμητήρια των επισκοπικών επαρχιών τους για να προσευχηθούν για τους ανθρώπους που απεβίωσαν και τάφηκαν χωρίς την παρουσία των οικίων τους και χωρίς να έχουν λάβει την ενίσχυση των ιερών μυστηρίων.

Αυτό είναι το ανακοινωθέν:
«Η εικόνα των στρατιωτικών οχημάτων που μεταφέρουν τα φέρετρα προς τα αποτεφρωτήρια, αποδίδει τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και την οποία βιώνει η χώρα μας. Λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων, πολλοί από αυτούς τους αποβιώσαντες αδελφούς μας πέθαναν μόνοι, χωρίς καμία ενίσχυση, ούτε εκείνης των αγαπημένων τους, ούτε εκείνης των ιερών μυστηρίων.
Οι χριστιανικές κοινότητες, παρότι αδυνατούν με τη φυσική τους παρουσία να είναι κοντά στους αποβιώσαντες, δεν τους λησμονούν και δείχνουν την εγγύτητά τους με την προσευχή και την αγάπη. Όλες τις ημέρες οι ιερείς τελούν τη Θεία Λειτουργία υπέρ όλου του λαού του Θεού, ζώντων και κεκοιμημένων. Η προσδοκία είναι για το τέλος αυτής της έκτακτης κατάστασης, όταν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε για να τελέσουμε μαζί τη Θεία Ευχαριστία, εις μνήμην και προς ανάπαυση αυτών των αδελφών μας.
Εν τω μεταξύ, η ιταλική Εκκλησία προχωρά σε ένα εύγλωττο σημείο: την Παρασκευή 27 Μαρτίου, οι Επίσκοποι που θα έχουν τη δυνατότητα, θα επισκεφτούν μόνοι τους ένα Κοιμητήριο της επισκοπικής επαρχίας τους για μια στιγμή περισυλλογής, προσευχής και ευλογίας. Η πρόθεση είναι να εμπιστευτούμε στην ευσπλαχνία του Πατέρα όλους τους κεκοιμημένους, καθώς και να εκφράσουμε και με αυτό τον τρόπο την εγγύτητα της Εκκλησίας στα δάκρυα και τον πόνο όσων έχασαν τους αγαπημένους τους.
Αυτή θα είναι “η Παρασκευή της Ευσπλαχνίας” της ιταλικής Εκκλησίας. Μια Παρασκευή της Τεσσαρακοστής, κατά την οποία το βλέμμα προς τον Εσταυρωμένο επικαλείται την παρηγορητική ελπίδα της Αναστάσεως».

Πηγή: Avvenire
Μετάφραση: π.Λ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου