Οι εφημέριοι στις στέγες για προσευχή

Οι εφημέριοι στις στέγες για προσευχή

«Αυτό που ακούτε ψιθυριστά στο αυτί, διακηρύξτε το από τiς ταράτσες»(Μτ 10,27)

Το κάλεσμα του Ιησού μπορεί κανείς να το πάρει όχι μεταφορικά, αλλά κατά γράμμα.  Έτσι σκέφτηκαν ο π. Francesco Gravina και ο π. Lorenzo Fedele, εφημέριος και υπεφημέριος αντίστοιχα στην Παναγία της Υγείας, στη συνοικία Arenella της Νάπολι, στην περίοδο πανδημίας που βρισκόμαστε, όταν στους ναούς οι ιερές ακολουθίες τελούνται χωρίς την παρουσία των πιστών, οι οποίοι είναι σε κοινωνικό περιορισμό στα σπίτια τους.

Οι ιερείς ανεβαίνουν στη στέγη της ενορίας, η οποία γίνεται εξώστης και άμβωνας του λόγου του Θεού που τον διακηρύττουν στη γειτονιά. Από εκεί απαγγέλουν το Άγγελος Κυρίου, το Ροδάριο, ενώ την Παρασκευή τελούν τον Δρόμο του Σταυρού και την Κυριακή τη Θεία Λειτουργία. Δρόμοι έρημοι, και ο κόσμος στα γύρω μπαλκόνια συγκινημένος να προσεύχεται, σε μια πρωτόγνωση κατάσταση για όλους, στην οποία η Εκκλησία ξέρει να προσαρμόζεται και να κηρύττει ακόμη κι από τους εξώστες. Εκκλησία – Κορωνοϊός, 1-0.

π.Λ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 31 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου