ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΒΙΚΑΡΙΑΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

5ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΒΙΚΑΡΙΑΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνοδεύοντας την παρούσα αναφορά με το εξώφυλλο από τον Τιμητικό Τόμο για τα 70ά γενέθλια του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη Σπιτέρη ( 2010 ), θα ήθελα να παρουσιάσω τh σημαντική, για την ιστορία της τοπικής μας εκκλησίας και την εμβάθυνση της θεολογικής σκέψης, εκδοτική προσπάθεια,, “ψυχή” του οποίου είναι ο. π. Ιωάννης Ασημάκης.
Σε λίγα σχετικά χρόνια έχει εκδώσει δεκάδες πρωτότυπες μελέτες για την ιστορία της καθολικής εκκλησίας στον ελληνικό χώρο, εκδόσεις πνευματικότητας, λευκώματα, τη σειρά Analecta Catholica ( 12 τεύχη, τα έτη 2012-2017 ) και έχει προγραμματίσει πολλές ακόμα εκδόσεις που καλύπτουν κάθε ενδιαφέρον.
Κάποια έχουν εξαντληθεί και μακάρι να ξανατυπωθούν, όπως η “Ελληνική Βιβλιογραφία Θεμάτων Καθολικής Θεολογίας” (2011), τα Κείμενα της Β΄ Συνόδου του Βατικανού σε νεοελληνική απόδοση (2012), “Η Καθολική Εκκλησία στη Δυτική Θράκη” (2009), το Λεύκωμα “ Καθολικοί Ναοί στην Ελλάδα ” (2009).
Προσωπικά προτείνω, τώρα που “ τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας ” μάς δίνουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, την “ Πρώτη Μονή των Καπουκίνων στην Αθήνα ”, το Λεξικό Καθολικών Κληρικών, τα Φραγκοχιώτικα βιβλία ( του π. Μάρκου Φώσκολου ), τις εκδόσεις για την ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας στην Ήπειρο, τα Ιόνια Νησιά και τη Ρόδο αντίστοιχα και το έργο μελέτης των σχέσεων Ελλάδας – Αγίας Έδρας.
Επίσης αναμένω, με ανυπομονησία, να εκδοθούν οι“ Διαπρεπείς Έλληνες καθολικοί λαϊκοί “ και η “ Ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας στη Βόρειο Ελλάδα ”
Οι εκδόσεις αποστέλλονται κατόπιν επικοινωνίας με τον π. Ιωάννη Ασημάκη ( τηλ. 2310 835780 και e-mail ioas17@ otenet.gr )

Φωτογραφία από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου