Οι δήμαρχοι της Μεσογείου συμμαχούν για τη σωτηρία της Ευρώπης

Οι δήμαρχοι της Μεσογείου συμμαχούν για τη σωτηρία της Ευρώπης

Το Γραφείο Τύπου του Βατικανού ανακοινώνει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε χθες το απόγευμα, ιδιωτικά, με το δήμαρχο της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης και με τον ιδρυτή του Open Arms. Σήμερα στη Ρώμη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους δημάρχους ορισμένων ιταλικών και ισπανικών πόλεων, προκειμένου να ξεπεραστεί η λογική του αποκλεισμού των λιμανιών.

Η υποδοχή των μεταναστών: αυτό ήταν κυρίως το θέμα στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και της Δημάρχου της Μαδρίτης, Manuela Carmena, της δημάρχου της Βαρκελώνης, Ada Colau,  καθώς και με τον ιδρυτή του Open Arms, Óscar Camps. Πρέπει να αναφέρουμε, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για μια ιδιωτική επίσκεψη, και τον προσωρινό διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Alessandro Gisotti.

Η Ευρώπη πρέπει να σωθεί από τον εαυτό της

Τρεις μήνες μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές, οι πρώτοι πολίτες ορισμένων μεγάλων ιταλικών και ισπανικών πόλεων, συναντήθηκαν σήμερα στη Ρώμη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τις Μ.Κ.Ο. που εμπλέκονται στη διάσωση των μεταναστών στη Μεσόγειο και για να υπογράψουν σύμφωνο για να σταματήσει «η προοδευτική απώλεια των θεμελιωδών αρχών» της Ευρώπης. Το έγγραφο για «να σωθεί η Ευρώπη από τον εαυτό της», υπέγραψαν σε ένα ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, οι δήμαρχοι της Βαρκελώνης, της Μαδρίτης, της Σαραγόσας, της Βαλένθια, της Νάπολης, του Παλέρμο, των Συρακουσών, του Μιλάνου, της Λατίνα, της Μπολόνια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Sea Watch, Proactiva Open Arms και Mediterranea, οι τρεις Μ.Κ.Ο. που έδωσαν ζωή στο πρόγραμμα “United 4Med”.

Η επιστολή μανιφέστο

«Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι η ευρωπαϊκή απάντηση γι αυτή τη φρίκη είναι η άρνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αδράνεια για το δικαίωμα της ζωής»: διαβάζουμε στην επιστολή μανιφέστο την οποία υπέγραψαν οι πρώτοι πολίτες. «Ο εξαναγκασμός των ανθρώπων να ζουν υπό ενός αυξανόμενου κλίματος ανισότητας και στις δύο πλευρές της θάλασσας, αποτελεί μια βραχυπρόθεσμη λύση που δεν εγγυάται κανένα μέλλον».

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου