Οι ασθενείς και ο Χριστός

Οι ασθενείς και ο Χριστός

Ο_Χριστός_και_οι_ασθενείς_σήμερα_2.jpg

Η συμπεριφορά του Χριστού απέναντι στους ασθενείς είναι ένα κάλεσμα για μας τους Χριστιανούς. Ο Χριστός προσκαλεί αυτούς που προσφέρουν φυσική συμπαράσταση και πνευματική βοήθεια να προσέχουν ολόκληρο τον άνθρωπο. Μέσα στο Σώμα του Χριστού είναι ολόκληρη η Εκκλησία, «ένα μέλος εάν υποφέρει, όλα τα μέλη συμμετέχουν»(1 Κορ. 12,26). Έτσι όλοι οι βαπτισμένοι το έχουν μέσα τους, να συμμετέχουν σ’ αυτή την αμοιβαία υπηρεσία αγάπης, στο σώμα του Βασανισμένου Χριστού.

Αυτή η υπηρεσία μπορεί να πάρει διάφορες μορφές: αγώνας ενάντια στην ασθένεια, σωματική παρουσία και συμπαράσταση αγάπης, μαρτυρία προσευχής και πίστης.

Παράλληλα, όταν η Εκκλησία τελεί τα Μυστήρια των ασθενών, η Χριστιανική Κοινότητα είναι καλεσμένη να αναγνωρίσει το αληθινό πρόσωπο του Θεού που αποκαλύφθηκε στον άνθρωπο γενόμενος συμπαραστάτης του, σ’ αυτή τη δοκιμασία! Το ίδιο ισχύει και για την Χριστιανική Κοινότητα που καλείται να εφαρμόσει στην συμπεριφορά της αυτά που η ίδια αναγγέλλει, μέσα στα μυστήρια που τελεί, στο όνομα του Χριστού. Δηλαδή, προσοχή στους ασθενές, υποδοχή τους απ’ την Κοινότητα, συμμετοχή των μελών της στα βάσανα και αμέριστη ελπίδα όλων στον Λυτρωτή Χριστό!

Απ’ το διάταγμα «Ποιμαντικές οδηγίες» για τους ασθενείς.

π.Μ.Β

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου