Ο χριστιανός είναι αγάπη

Ο χριστιανός είναι αγάπη

Ο γιατρός εξετάζει, επισημαίνει, φροντίζει τη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος για την οποία έχει εξειδικευτεί.

Εσύ, για παράδειγμα, στον ποδίατρο, στο ιατρείο, βλέπεις μόνο πόδια ή κάποια λεπτομέρεια των ποδιών. Εκείνος σε διαβεβαιώνει ότι η φροντίδα του ποδιού, μπορεί να αποτελέσει μια καλή μεταχείριση για ολόκληρο το σώμα.

Ο χριστιανός, είπα αμέσως στον εαυτό μου, είναι ο ειδικός της αγάπης προς τον πλησίον. Και αυτό επειδή σε κάθε περιβάλλον δίνει τη μεγαλύτερη αξία και σημασία στην αγάπη προς τον αδελφό. Επειδή φροντίζει τον ίδιο τον εαυτό του, αγαπώντας και φροντίζοντας τον πλησίον.

Κοιτώντας την κατάσταση των κάλων, το πάχος τους, την ποιότητα του δέρματος, ο ποδίατρος ξέρει να μαντεύει πώς περπατάς, πόσο ζυγίζεις, τι παπούτσια φοράς ακόμη και ποιος είναι ο χαρακτήρας σου… Ξέρει να σου πει πώς αντανακλά σε όλο σου το σώμα η ασθένεια ή η υγεία του ποδιού…

Έτσι, ίσως και να ξέρει ακόμη να κάνει τον οφθαλμίατρο, τον ωτορινολαρυγγολόγο, τον καρδιολόγο… Αισθάνεται αυτό που η καρδιά προσφέρει σε ολόκληρο τον οργανισμό μια ανάγνωση πιο σύνθετη, πλήρης και ριζική.

Μου λένε ότι υπάρχουν ακόμη και ειδικοί που φροντίζουν το σώμα εξετάζοντας μόνο τα νύχια.

Και φυσικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι κάθε άνθρωπος είναι ένα μέλος του όλου σώματος της ανθρωπότητας και εξετάζοντάς το και φροντίζοντάς το όπως θα έπρεπε να κάνει έστω και ένας μόνο, δια μέσου εκείνου φροντίζεται και θεραπεύεται ολόκληρη η ανθρωπότητα…

Αγάπα, φρόντιζε τον πλησίον και ολόκληρο το σώμα θα θεραπευθεί.

Εσύ είσαι ο άλλος και το να φροντίζεις τον πλησίον είναι αυτό που πρέπει να βρεις, για να φτάσεις με αποτελεσματική ασφάλεια στον ίδιο σου τον εαυτό και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου