Ο Θεός και ο κομμωτής

1

Ο Θεός και ο κομμωτής

Ένας άντρας είχε πάει σε ένα κομμωτήριο για να κόψει τα μαλλιά και να περιποιηθεί τη τα γενειάδα του. Αυτός και ο κουρέας μιλούσαν για πράγματα και πράγματα. Έτσι παρεμπιπτόντως ήρθε και η ώρα να μιλήσουν για τον Θεό και τότε ο κουρέας είπε:
“- Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Θεός.
– Α! ναι; και γιατί το λες αυτό; ρώτησε ο πελάτης.
– Αρκεί να βγεις έξω στο δρόμο για να καταλάβεις ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Για πες μου, αν υπήρχε ο Θεός, θα υπήρχαν τόσοι άρρωστοι; Θα υπήρχαν τόσα εγκαταλειμμένα παιδιά; Αν υπήρχε ο Θεός, θα υπήρχε πόνος ή βάσανα; Δεν μπορώ να φανταστώ ένα Θεό Αγάπη που να επιτρέπει όλα αυτά!
Ο κομμωτής τελείωσε τη δουλειά του και ο πελάτης έφυγε από το κατάστημα. Αμέσως μετά την έξοδο από το κουρείο, ο πελάτης είδε έναν άνδρα στο δρόμο με μακριά, βρώμικα και ανακατωμένα και μια απαίσια γενειάδα.. Φαινόταν βρώμικος και ατημέλητος. Ο πελάτης γύρισε και μπήκε ξανά στο κουρείο. Απευθύνθηκε στον κομμωτή και του λέει:
” – Ξέρεις κάτι; Δεν υπάρχουν κομμωτές.
– Πώς μπορείς να το πεις αυτό; Ρώτησε έκπληκτος ο κομμωτής, εγώ δεν είμαι εδώ; Εγώ δεν σε κούρεψα;.
– Μην αμφιβάλεις, δεν υπάρχουν κομμωτές, γιατί αν υπήρχαν, δεν θα υπήρχαν άνθρωποι με μακριά, βρώμικα μαλλιά και ατημέλητη γενειάδα σαν αυτόν τον άνθρωπο που στο δρόμο!
– Μα όχι, υπάρχουν κομμωτές. Ό,τι βλέπεις στο δρόμο σ’ αυτόν τον άνθρωπο συμβαίνει διότι δεν με αναζητούν.
– Ακριβώς! απάντησε ο πελάτης. Αυτή είναι η αλήθεια! Ο Θεός υπάρχει επίσης! Αλλά οι άνθρωποι δεν τον αναζητούν, γι’ αυτό υπάρχουν τόσα πολλά δεινά στον κόσμο. “

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου