Ο Θεός έχει σχέδια ειρήνης για το Λίβανο

8

Ο Θεός έχει σχέδια ειρήνης για το Λίβανο

Περιτριγυρισμένος από μικρόφωνα, καθώς η ζωή στη Βηρυτό κυλάει, ο Καρδινάλιος Piertro Parolin προσφέρει τη φωνή του στον Πάπα Φραγκίσκο για να μιλήσει στον λαό του Λιβάνου. Ένα σύντομο με το οποίο ο Πάπας του ζήτησε να ενισχύσει κατά τη διάρκεια της ημέρας αφιερωμένο στην προσευχή και τη νηστεία για τον Λίβανο, στο οποίο νιώθουμε την αγάπη του Φραγκίσκου και ακόμη και πριν από αυτήν την αγάπη και την προτίμηση του Θεού για αυτήν τη χώρα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια δύσκολη στιγμή στην ιστορία της.

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου
«Στην πραγματικότητα, ξέρω τα έργα που έχω κάνει για εσάς – λέει ο Κύριος – έργα ειρήνης και όχι περιπετειών για να σας δώσω ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα». Το κείμενο που γράφτηκε από τον Πάπα γι’ αυτή την περίσταση ξεκινά με αυτό το απόσπασμα που προέρχεται από τον προφήτη Ιερεμία. Τα τρέχοντα γεγονότα και τα γεγονότα που βίωσε στο παρελθόν ο λαός του Λιβάνου έρχονται σε αντίθεση με αυτήν την υπόσχεση. Αλλά ο Φραγκίσκος μας προτρέπει να εμπιστευτούμε στην πιστότητα του Θεού. “Κύριε, πιστεύουμε ότι συνοδεύεις το Λόγο Σου, για να τον πραγματοποιήσεις – γράφει ο Πάπας Φραγκίσκος – και ελπίζουμε αυτό να γίνει ενάντια σε κάθε ελπίδα ή ατυχία “.

Η χώρα εμπιστεύεται στον Θεό για ένα μέλλον ειρήνης
Το μήνυμα γίνεται προσευχή, ευχαριστία και αίτημα: “Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας που εκφράστηκε μέσω της αλληλεγγύης πολλών. Σου εμπιστευόμαστε τη χώρα μας, τον Λίβανο, με τον λαό της, τους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες του και τους νέους και τις νέες του, για να μπορέσει να εκπληρώσει την αποστολή του στο μήνυμα ειρήνης και αδελφοσύνης στο οποίο τον κάλεσες. Αμήν “.

Επίσκεψη του Parolin στον Μαρωνιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου
Ο Γραμματέας της Αγίας Έδρας έφτασε στη Βηρυτό προχθές και κατά τη διάρκεια της ημέρας επισκέφθηκε τον Μαρωνιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος καταστράφηκε στις 4 Αυγούστου από την έκρηξη στο λιμάνι. Εδώ συνάντησε τους θρησκευτικούς ηγέτες της πόλης για να τελέσουν όλη μαζί τη μνήμη της τραγωδίας. “Έρχομαι στην ιστορική σας πόλη – είπε ο Καρδινάλιος Parolin – για να εκφράσω την εγγύτητα της Καθολικής Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο”. «Στο πλευρό σας, βρίσκουμε το θάρρος να φωνάζουμε μαζί:« αρκετά ». Τα δεινά μας – συνέχισε – μπορούν να μας βοηθήσουν να καθαρίσουμε τις προθέσεις μας και να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας να ζούμε όλοι μαζί με ειρήνη και αξιοπρέπεια, να επιδιώξουμε μια καλύτερη διακυβέρνηση και να προωθήσουμε τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα. Μαζί μπορούμε να νικήσουμε τη βία και όλες τις μορφές αυταρχισμού, προωθώντας μία πολιτεία χωρίς αποκλεισμούς που θα βασίζεται στον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων “.

Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό της Harissa
“Οι Λιβανέζοι θα ξαναχτίσουν τη χώρα τους, με τη βοήθεια φίλων και με πνεύμα κατανόησης, διαλόγου και συνύπαρξης που τους διακρίνει πάντα”: αυτή είναι η ενθάρρυνση που έδωσε ο Καρδινάλιος Παρολίν στην ομιλία του κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας προχθές, μπροστά από στο ιερό Προσκύνημα της Harissa, της Παναγίας του Λιβάνου. Ο Καρδινάλιος υπογράμμισε την ικανότητα που επέδειξαν οι Λιβανέζοι στο να αντισταθούν και να σταθούν όρθιοι από τις τεράστιες δυσκολίες που συνάντησαν κατά τη διάρκεια της ιστορίας του. Για άλλη μια φορά την ίδια στάση θα τηρήσουν και επιβεβαιώνει: «Η ανοικοδόμηση του Λιβάνου δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο σε υλικό επίπεδο. Η Βηρυτός,« μητέρα των νόμων », θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της, μάρτυρας της γέννησης μιας νέας προσέγγισης για τη διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων. Όλοι έχουμε την ελπίδα ότι η λιβανική κοινωνία θα βασιστεί περισσότερο στο νόμο, στα καθήκοντα, στη διαφάνεια, στη συλλογική ευθύνη και στην υπηρεσία του κοινού καλού.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε ο Ναός του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο

Το πρωί της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου, ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου,  Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ, μαζί με τον Εφημέριο Χίου π. Λέοντα, επισκέφτηκαν τα

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 10 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου