Ο Πάπας συνοδεύει με χαρά τις προετοιμασίες για την Π.Η.Ν – Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2023

4

Ο Πάπας συνοδεύει με χαρά τις προετοιμασίες για την Π.Η.Ν – Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2023

«Ο Πάπας συνοδεύει με χαρά τις προετοιμασίες για την επόμενη Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας» που έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Λισαβόνα το 2023. Αυτό δήλωσε ο σεβασμιότατος Américo Aguiar, βοηθός επίσκοπος της Λισαβόνας και πρόεδρος του Ιδρύματος «Fondazione Gmg Lisbona 2023».

Την περασμένη Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, ο ιεράρχης συμμετείχε στην πρώτη γενική ακρόαση του Ποντίφικα με φυσική παρουσία πιστών, στην αυλή του San Damaso, στο Βατικανό, μετά την αναβολή εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
«Ο Πάπας είναι πολύ χαρούμενος, αλλά και ήρεμος – εξηγεί ο ιεράρχης – επειδή γνωρίζει ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας προχωρούν. Μας ζήτησε επίσης να μην ξεχάσουμε τη διάσταση της αλληλεγγύης».
Αρχικά προγραμματισμένη για το 2022, η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας της Λισαβόνας αναβλήθηκε για ένα χρόνο μετά, λόγω της έκτακτης ανάγκης υγείας που προκλήθηκε εξαιτίας του Covid-19. Αναβλήθηκε επίσης και η παράδοση των συμβόλων της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας – δηλαδή ο σταυρός και η εικόνα της Μαρίας – στους νέους της Πορτογαλίας. Συνήθως, την Κυριακή των Βαΐων, Ημέρα αφιερωμένη στους νέους για την επισκοπική διοίκηση, μια αντιπροσωπεία νέων από τη χώρα που φιλοξένησε την τελευταία Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, παραδίδει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, τα δύο σύμβολα στους συνομηλίκους τους από το έθνος που θα υποδεχθεί την επόμενη Παγκόσμια Ημέρα.
Αυτή τη φορά θα ήταν η σειρά του Παναμά, όπου πραγματοποιήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας το 2019, να παραδώσει τον σταυρό και την εικόνα της Παναγίας στην Πορτογαλία, αλλά η πανδημία στάθηκε εμπόδιο. (ΙΡ)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Δικαιοσύνη και Έλεος του Θεού

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ «ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΘΕ  ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ»  Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια πρόσφατη συνέντευξη, όπως το συνηθίζει,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου