Ο Θεός είναι Πατέρας και Μητέρα

Ο Θεός είναι Πατέρας και Μητέρα

Παρουσιάζοντας το βιβλίο «Η έκπληξη του Θεού», ο καρδινάλιος Francesco Coccopalmerio υπενθύμισε ειδικότερα τα λόγια του Πάπα Ιωάννη Παύλου 1ου κατά την Θεομητορική προσευχή της Κυριακής της 10ης Σεπτεμβρίου 1978 στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου είπε μεταξύ άλλων: «είμαστε αντικείμενο μιας διαχρονικής αγάπης από την πλευρά του Θεού». "Ο Θεός είναι ο πατέρας". Ακόμα περισσότερο – πρόσθεσε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 1ος – "είναι μητέρα".
"Αυτό – είπε ο Καρδινάλιος Coccopalmerio – είναι κάτι πρωτότυπο και πρόδρομος του τι έκανε αργότερα ο Πάπας Φραγκίσκος με πιο αποφασιστικό και ρητό τρόπο κάτω από τη διαίσθηση της τρυφερότητας του Θεού για μας. Αυτή η διαίσθηση του Θεού ως μητέρα δείχνει όλη την ευαισθησία του Θεού προς εμάς και ο Θεός, αν αγαπάει σαν μητέρα, αγαπά το παιδί του όχι επειδή το παιδί είναι έξυπνο, καλό ή επειδή ανταποκρίνεται στην αγάπη του. Αγαπάει γιατί είναι το παιδί του: το αγαπάει εντελώς δωρεάν Αυτό αντιστοιχεί σε αυτό που ο Ιησούς είπε στο Ευαγγέλιο πολλές φορές: Ο Θεός δεν μας αγαπά επειδή είμαστε ωραίοι, αλλά επειδή είμαστε τα παιδιά του και πιστεύω ότι ο Πάπας Φραγκίσκος αποδέχτηκε πλήρως αυτό το όραμα του Θεού ως μητέρας, της αγάπης της μητέρας, ο Θεός μας αγαπά όπως μια μητέρα αγαπά τα παιδιά της ».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου