Μπόκο Χαράμ: Θα σκοτώνουμε όποιον Χριστιανό πιάνουμε

Μπόκο Χαράμ: Θα σκοτώνουμε όποιον Χριστιανό πιάνουμε

Μπόκο Χαράμ: Ένα συγκλονιστικό και αποτρόπαιο βίντεο με την εκτέλεση δύο Χριστιανών, μελών οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, έδωσε στη δημοσιότητα η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.
Στο βίντεο αντάρτες της οργάνωσης εκφράζουν για μία ακόμα φορά το μίσους τους για τους Χριστιανούς και τονίζουν ότι στο μέλλον όποιον Χριστιανό συλλαμβάνουν θα τον σκοτώνουν.
Η Νιγηρία βρίσκεται στην 12η θέση των πιο επικίνδυνων χωρών να είναι κανείς Χριστιανός.
Την ίδια ώρα ο Νιγηριανός Στρατός δήλωσε ότι απελευθέρωσε 24 παιδιά που κρατούνταν από την Μπόκο Χαράμ, ανεβάζοντας τον αριθμό των παιδιών που έχουν ελευθερωθεί από τα χέρια των εξτρεμιστών φέτος στα 44.
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από την UNICEF, σύμφωνα με τα οποία περισσότερα από 8 χιλιάδες παιδιά στην πλειοψηφία τους Χριστιανοί, έχουν απαχθεί από την Μπόκο Χαράμ. Η Μπόκο Χαράμ είναι εξτρεμιστική, μουσουλμανική τρομοκρατική οργάνωση που δρα στη βόρεια Νιγηρία, ενώ έχει επιτεθεί σε περιοχές του Τσαντ, του Νίγηρα και του Καμερούν.
Από αυτά τα παιδιά, τουλάχιστον 117 παιδιά (στην συντριπτική πλειοψηφία τους κορίτσια) έχουν χρησιμοποιηθεί ως «ζωντανές βόμβες» σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Πηγή: https://www.vimaorthodoxias.gr
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου