Ο Σεβ/τατος Gugerotti Νέος Αποστολικός Νούντσιος στην Μεγάλη Βρετανία

7

Ο Σεβ/τατος Gugerotti. Νέος  Αποστολικός Νούντσιος στην Μεγάλη Βρετανία

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ονόμασε αποστολικό Νούντσιο στη Μεγάλη Βρετανία, το Σεβασμιότατο Claudio Gugerotti, 64 ετών, μέχρι τώρα τιτουλάριο Αρχιεπίσκοπο του Ravello, και Νούντσιο στην Ουκρανία. Διαδέχεται το Σεβασμιότατο Edward Joseph Adams.

Ο Σεβασμιότατος Gugerotti γεννήθηκε στη Βερόνα στις 7 Οκτωβρίου 1955. Χειροτονήθηκε ιερέας στις 29 Μαΐου 1982 ως μέλος του Ιερού Κληρικού της Βερόνας και της Αδελφότητας Ντον Νικόλα Μάζα. Είναι κάτοχος διδακτορικού πτυχίου σε Ανατολικές γλώσσες, λογοτεχνίες και Επιστήμες του Pontifical Oriental Institute της Ρώμης και κατέχει επίσης πτυχίο της Λειτουργικής του Istituto di Santa Giustina, και του Ποντιακού Athenaeum Sant «Anselmo.

Ήταν καθηγητής Πατρολογίας στο Ινστιτούτο San Zeno στη Βερόνα από το 1981 έως το 1984. Δίδαξε Ανατολική Θεολογία και Ιστορία των Ανατολικών Εκκλησιών στο Ινστιτούτο Οικουμενικών Σπουδών στη Βερόνα από το 1982 έως το 1985, Ανατολική Λειτουργική στο Λειτουργικό Ινστιτούτο Santa Giustina της Παδούης, στο Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Δίδαξε ανατολικές γλώσσες και λογοτεχνίες στα κρατικά πανεπιστήμια της Βενετίας, στην Παδούη, στη Ρώμη και στο Pontifical Oriental Institute της Ρώμης.

Εργάστηκε στη Ρωμαϊκή Σύνοδο για τις Ανατολικές Εκκλησίες από το 1985, όπου διορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας στις 17 Δεκεμβρίου 1997. Διετέλεσε Σύμβουλος του Γραφείου Ποντιφικών Λειτουργικών Ιεροτελεστιών για 11 χρόνια. Είναι συγγραφέας διαφόρων δημοσιεύσεων ανατολικών μελετών. Γνωρίζει πολλές σύγχρονες και αρχαίες γλώσσες: Ελληνικά, Λατινικά, Αρμενικά (κλασικά και μοντέρνα), Περσικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ρωσικά.

Το 2001 ο Άγιος Ιωάννης Παύλος Β ‘τον διόρισε αποστολικό Νούντσιο στη Γεωργία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Το 2011 ο Βενέδικτος XVI τον διόρισε Νούντσιο στη Λευκορωσία. Ο Πάπας Φραγκίσκος τον ονόμασε νούντσιο στην Ουκρανία το 2015.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου