Ο πρωτόκλητος στο κάλεσμα του Κυρίου και η πρωτόκλητη στην αγάπη του Ευαγγελίου

Ο πρωτόκλητος στο κάλεσμα του Κυρίου και η πρωτόκλητη  στην αγάπη του Ευαγγελίου

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου πανηγύρισε η μικρή ενοριακή κοινότητα μας στην Άνδρο, πολύ μικρή σε ποσότητα αλλά πολύ μεγάλη σε ποιότητα.

Κάθε φορά που μας δίνεται η δυνατότητα να προσευχηθούμε μαζί της τελώντας το Μυστήριο της Ευχαριστίας,  διαπιστώνουμε τα χαρίσματα αυτής της σε πολλούς  άγνωστης ενορίας μας.

Όσοι έχουν την ευκαιρία να την επισκεφθούν και να την γνωρίσουμε, άμεσα διαπιστώνουν τα  ευαγγελικά χαρακτηριστικά της που της δίνουν μία ιδιαίτερη αξία, εφόσον ο μικρός αριθμός συμβάλει στο να είναι μια αληθινή, έστω και μικρή,  ενοριακή «κοινότητα». Αυτό το διαπιστώσαμε προχθές και όσοι συμμετείχαμε στον πανηγυρικό εορτασμό του ενοριακού Ναού της  που είναι ο ιστορικός Καθεδρικός Ναός της Άνδρου, αφιερωμένος στον Απόστολο Άγιο Ανδρέα τον πρωτόκλητο. Είναι  ο μοναδικός Ναός σε όλο το νησί που φέρνει το όνομα του Αποστόλου Ανδρέα, αδελφού του ΑποστόλουΠέτρου.

Όπως είναι γνωστό η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, μετά το φονικό σεισμό στη γειτονική μας Χώρα Αλβανία, αποφάσισε να πραγματοποιήσει «έρανο αγάπης» για να στηρίξει, και με υλικά μέσα  τα τόσα θύματα του τρομερού σεισμού.

Κατά τον πανηγυρικό εορτασμό στον Καθεδρικό του Αγίου Ανδρέα του πρωτοκλήτου Αποστόλου, η εκεί μικρή μας ενοριακή κοινότητα θέλησε να  προχωρήσει σε μία πράξη αγάπης και αποφάσισε να διαθέσει το δίσκο της πανήγυρης στους πληγέντες αδελφούς της Αλβανίας.

Με πρωτοβουλία του εφημερίου της,  π. Φραγκίσκου Βιδάλη, και παρά το χρέος που έχει ακόμη ο Ναός από τη ριζική ανανέωση του Ναού, οι παρόντες στην πανήγυρη αποφάσισε να διαθέσουν την προσφορά της Θείας Λειτουργίας, ως πρώτη έμπρακτη απάντηση στο κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου και για υλική βοήθεια στους πληγέντες αδελφούς μας της  Αλβανίας και έτσι έγινε αυτή η ενορία του Πρωτόκλητου Ανδρέα, «πρωτόκλητη» στον έρανο αγάπης, που θα γίνει σε όλες τις Καθολικές ενοριακές και άλλες κοινότητες της Ελλάδος την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019.

Μπράβο σας:

Είθε, αγαπητή μικρή ενοριακή κοινότητα να σε μιμηθούν και  άλλες ενορίες της τοπικής μας Εκκλησίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου