Ο «πόνος» μας για τα παιδιά στρατιώτες

Ο «πόνος» μας για τα παιδιά στρατιώτες

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Παιδιά Στρατιώτες, στις 12 Φεβρουαρίου 2018, ο Πάπας Φραγκίσκος εκφράζει τον «πόνο» του.

Ο Πάπας πράγματι, δημοσίευσε αυτό το tweet στο @Pontifex στα μέσα της ημέρας: «Νιώθω βαθύ πόνο για τα τόσα πολλά παιδιά που έχουν αποκοπεί από τις οικογένειές τους για να χρησιμοποιηθούν ως στρατιώτες. Αυτό είναι μια τραγωδία».

Σύμφωνα με την UNICEF, 10.000 παιδιά λαμβάνουν μέρος σήμερα, σε περίπου 15 ένοπλες συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Αγόρια και κορίτσια στρατολογούνται σε κυβερνητικές ένοπλες δυνάμεις και σε ομάδες επαναστατών για να υπηρετήσουν ως πολεμιστές, μάγειρες, αχθοφόροι ή ακόμη και αγγελιοφόροι.

«Να κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου η αξιοπρέπεια των παιδιών να γίνει σεβαστή και για να σταματήσει αυτή η μορφή δουλείας», ήταν επίσης ο σκοπός της προσευχής του Πάπα Φραγκίσκου για τον μήνα Δεκέμβριο 2016.

Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Παγκόσμιου Δικτύου Προσευχής του Πάπα, έκανε την εξής έκκληση: «Όποιος κι αν είσαι, αν είσαι το ίδιο συγκινημένος όσο εγώ, σου ζητώ να ενωθείς σε αυτό το σκοπό: να εξαλειφθεί παντού στον κόσμο το σκάνδαλο των παιδιών στρατιωτών». Ο Πάπας τασσόταν επίσης κατά της διακίνησης όπλων: «Σε αυτόν τον κόσμο ο οποίος έχει αναπτύξει τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογίες, πουλάμε όπλα που καταλήγουν στα χέρια παιδιών στρατιωτών», είπε εκφράζοντας τη λύπη του.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου