Ο «πόνος» μας για τα παιδιά στρατιώτες

Ο «πόνος» μας για τα παιδιά στρατιώτες

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Παιδιά Στρατιώτες, στις 12 Φεβρουαρίου 2018, ο Πάπας Φραγκίσκος εκφράζει τον «πόνο» του.

Ο Πάπας πράγματι, δημοσίευσε αυτό το tweet στο @Pontifex στα μέσα της ημέρας: «Νιώθω βαθύ πόνο για τα τόσα πολλά παιδιά που έχουν αποκοπεί από τις οικογένειές τους για να χρησιμοποιηθούν ως στρατιώτες. Αυτό είναι μια τραγωδία».

Σύμφωνα με την UNICEF, 10.000 παιδιά λαμβάνουν μέρος σήμερα, σε περίπου 15 ένοπλες συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Αγόρια και κορίτσια στρατολογούνται σε κυβερνητικές ένοπλες δυνάμεις και σε ομάδες επαναστατών για να υπηρετήσουν ως πολεμιστές, μάγειρες, αχθοφόροι ή ακόμη και αγγελιοφόροι.

«Να κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου η αξιοπρέπεια των παιδιών να γίνει σεβαστή και για να σταματήσει αυτή η μορφή δουλείας», ήταν επίσης ο σκοπός της προσευχής του Πάπα Φραγκίσκου για τον μήνα Δεκέμβριο 2016.

Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Παγκόσμιου Δικτύου Προσευχής του Πάπα, έκανε την εξής έκκληση: «Όποιος κι αν είσαι, αν είσαι το ίδιο συγκινημένος όσο εγώ, σου ζητώ να ενωθείς σε αυτό το σκοπό: να εξαλειφθεί παντού στον κόσμο το σκάνδαλο των παιδιών στρατιωτών». Ο Πάπας τασσόταν επίσης κατά της διακίνησης όπλων: «Σε αυτόν τον κόσμο ο οποίος έχει αναπτύξει τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογίες, πουλάμε όπλα που καταλήγουν στα χέρια παιδιών στρατιωτών», είπε εκφράζοντας τη λύπη του.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 3 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου