Ο Πάπας βρίσκεται στη Μοζαμβίκη, το ταξίδι στην Αφρική γίνεται πραγματικότητα

Ο Πάπας βρίσκεται στη Μοζαμβίκη,
το ταξίδι στην Αφρική γίνεται πραγματικότητα

Το αεροπλάνο του Ποντίφικα προσγειώθηκε λίγο μετά τις 18:00 στο Μαπούτο, πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης. Τον Φραγκίσκο υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Filipe Jacinto Nyusi και η σύζυγός του μαζί με τις αντιπροσωπείες και τους επισκόπους, αλλά και μια μεγάλη ομάδα πιστών με παραδοσιακά τραγούδα και χορούς.
Ο Φραγκίσκος είναι στη Μοζαμβίκη, για το 31ο αποστολικό ταξίδι του που θα τον οδηγήσει στη συνέχεια να επισκεφθεί τη Μαδαγασκάρη και τον Μαυρίκιο. Μετά από 10 ώρες πτήσης, το αεροπλάνο του Πάπα προσγειώθηκε λίγο μετά τις 18:00 στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μαπούτο, τη μεγαλύτερη πόλη της αφρικανικής χώρας, στην οποία αναβλύζουν οι πηγές του Αγίου Πνεύματος.

Η υποδοχή
Τον Πάπα υποδέχθηκαν, κατά τη διάρκεια του ανεμώδους απογεύματος του Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Filipe Jacinto Nyusi, και η σύζυγός του. Μαζί με τις αντιπροσωπείες και τους επισκόπους της Μοζαμβίκης, στην άκρη της πίστας προσγείωσης καθώς και μιας πολυπληθής ομάδα πιστών: δύο μικρά παιδιά με παραδοσιακά ρούχα χαιρέτισαν τον Ποντίφικα, ενώ τους διαδέχθηκαν μουσική, χοροί και παραδοσιακά τραγούδια που συμβόλιζαν τη χαρά ενός εναγκαλισμού άλλα και την «ελπίδα, την ειρήνη και την συμφιλίωση», το θέμα του ταξιδιού, λίγες εβδομάδες μετά την ειρηνευτική συμφωνία του Αυγούστου, μεταξύ του αρχηγού του κράτους και της αντιπολίτευσης Renamo. Μια συμφωνία που ακολουθεί την ιστορική υπογραφή της συμφιλίωσης της 4ης Οκτωβρίου 1992, μετά από τη μεσολάβηση της Κοινότητας του Sant’Egidio, ύστερα από μια σύγκρουση που είχε προκαλέσει ένα εκατομμύριο θανάτους: το 1988 πράγματι ήταν ο άγιος Ιωάννης Παύλος Β΄, που είχε επισκεφθεί τη Μοζαμβίκη και είχε διαπιστώσει πως σε αυτή τη χώρα εξακολουθούσε να γίνεται «πόλεμος, με όλες τις συνέπειές που αυτό συνεπάγεται όπως βάσανα, πένθος και ερήμωση».

Ο χαιρετισμός του πληθυσμού
Μετά την τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο, η μετάβαση του Πάπα στη Nunziatura, στην κεντρική περιοχή του Μαπούτο, όπου βρίσκονται οι έδρες των διπλωματικών αποστολών, με φόντο τον Ινδικό Ωκεανό. Κατά τη διάρκεια της μετάβασης με το papamobile, ο εορταστικός χαιρετισμός του πλήθους προς τον Ποντίφικα, που ανταπόδωσε ο Φραγκίσκος με το χαμόγελό του. Μια ομάδα νέων υποδέχθηκε τον Άγιο Πατέρα έξω από την Nunziatura, όπως αναφέρθηκε από το Γραφείο Τύπου τους Αγίας Έδρας. Στη συνέχεια στην είσοδο του οικήματος, ο χαιρετισμός με το ιερατικό προσωπικό της αντιπροσωπείας του Ποντίφικα.

(Τελευταία ενημέρωση: 4 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 20:29).
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου