Ο Πάπας τηλεφωνεί στον Κόπτη Ορθόδοξο Πατριάρχη

Ο Πάπας τηλεφωνεί στον Κόπτη Ορθόδοξο Πατριάρχη

Ο Πάπας Φραγκίσκος τηλεφώνησε στον Κόπτη Ορθόδοξο Πατριάρχη της Αιγύπτου, Θεόδωρο Β’, για να ανανεώσει τους δεσμούς αδελφοσύνης αυτή την περίοδο της πανδημίας: “Ο Θεός να ευσπλαχνιστεί τον κόσμο και την Εκκλησία”.
Μια δέσμευση για την προώθηση της ειρήνης “προπάντων αυτές τις δύσκολες ημέρες”, που εκφράστηκε με ένα τηλεφώνημα του Πάπα Φραγκίσκου για να επιβεβαιώσει την εγγύτητα προς την Κοπτική Εκκλησία και όλο τον Αιγυπτιακό λαό, και να ανανεωθεί η υπόσχεση να προσεύχεται ο ένας για τον άλλον κάθε ημέρα. Με αυτό τον τρόπο ο Πάπας Φραγκίσκος, την Κυριακή 10 Μαΐου, θέλησε να εκδηλώσει τη συμμετοχή του στην ημέρα της αδελφικής αγάπης μεταξύ της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ρώμης.
Ένας σταθερός δεσμός
Η 10η Μαΐου είναι μια ημερομηνία που έχει πλέον παραδοθεί στα οικουμενικά ιστορικά χρονικά, διότι εκείνη την ημέρα, το 1973, για πρώτη φορά ένας Ρωμαίος Ποντίφικας, ο Παύλος Στ’, συναντούσε έναν Κόπτη Πατριάρχη, τον Σενούντα Γ’. Και μια πιο πρόσφατη 10η Μαΐου, το 2013, αναβίωσε την παράδοση όταν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Κόπτης Πατριάρχης Θεόδωρος Β’ συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Βατικανό, μια συνάντηση μετά την οποία θεσπίστηκε η Ημέρα της αδελφικής αγάπης.
Η Αίγυπτος είναι στην καρδιά μου
Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, αναφέρει το Πρακτορείο Fides, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε “την αγάπη και την εκτίμησή του για την Αίγυπτο και τους Αιγυπτίους”, βεβαιώνοντας ότι συμμετέχει στην προσευχή “για την ειρήνευση του κόσμου προπάντων αυτές τις δύσκολες ημέρες”. “Στο τέλος του τηλεφωνήματος”, συνεχίζει το Fides, ο Πάπας και ο Κόπτης Ορθόδοξος Πατριάρχης ανανέωσαν τη δέσμευση να προσευχηθούν ώστε “ο Θεός να ευσπλαχνιστεί τον κόσμο, την Εκκλησία και όλους τους πιστούς»”, δίνοντας ραντεβού κατά την Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής, νηστείας και φιλανθρωπίας για την απελευθέρωση του πλανήτη από τον κορωνοϊό, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, με πρωτοβουλία της “Ύπατης Επιτροπής για την Ανθρώπινη Αδελφοσύνη”.
Η Ύπατη Επιτροπή αποτελείται από θρησκευτικούς ηγέτες, μελετητές και εκπροσώπους του πολιτισμού από όλο τον κόσμο, που ανήκουν στον χριστιανικό, μουσουλμανικό και εβραϊκό κόσμο, οι οποίοι εμπνέονται από το Έγγραφο για την Ανθρώπινη Αδελφοσύνη, που υπογράφηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Μεγάλο Ιμάμη του al-Azhar, Ahmed al-Tayyeb, στις 4 Φεβρουαρίου 2019.

—————————–
Πηγή: Vatican News
Mετάφραση: π.Λ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου