Ο Πάπας τηλεφωνεί στον δήμαρχο της Νίκαιας : «Τι μπορώ να κάνω για εσάς;»

Ο Πάπας τηλεφωνεί στον δήμαρχο της Νίκαιας : «Τι μπορώ να κάνω για εσάς;»

Ο Πάπας Φραγκίσκος τηλεφώνησε στον δήμαρχο της Νίκαιας, τον ChristianEstrosi, για να εκφράσει τη θλίψη του για την τρομοκρατική επίθεση της 14ης Ιουλίου. Με την αυθορμητισμό που χαρακτηρίζει τον Ποντίφικα ρώτησε τι θα μπορούσε να κάνει για να δώσει ένα χέρι βοήθειας στις οικογένειες των θυμάτων, τις οποίες θα συναντήσει το συντομότερο δυνατόν στο Βατικανό μαζί με μία αντιπροσωπεία της πόλης που πλήττεται από τη σφαγή και με τους διασώστες.

Αυτό ανακοινώθηκε από το πρακτορείο Adnkronos, εξηγώντας ότι ως μεσολαβητής για την συνάντηση με τον δήμαρχο της Νίκαιας ήταν ο Paolo Celi, πρόεδρος της «Amitié France-Italie», μιας οργάνωσης που ιδρύθηκε το 2012 που περιλαμβάνει 420.000 Ιταλούς που κατοικούν στην Γαλλία και 4 εκατομμύρια Γάλλους ιταλικής προέλευσης, ο οποίος διορίστηκε και ειδικός σύμβουλος στο συμβούλιο της ανάπτυξης της μητρόπολης Νίκαια-Κυανή Ακτή.

 «Ο Πάπας Φραγκίσκος – διηγείται ο Celi – μου τηλεφώνησε χθες το βράδυ περίπου στις 19.00 η ώρα, ζητώντας συγγνώμη επειδή δεν μιλούσε καλά γαλλικά. Το πρώτο πράγμα που μου είπε είναι: «τι μπορώ να κάνω για εσάς;». Υποσχέθηκε ότι το συντομότερο θα συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων. Ένα τηλεφώνημα που μας δίνει μεγάλη ανακούφιση και είναι αυτό που θέλαμε για να ξεκινήσουμε από την αρχή».

Το βράδυ της επίθεσης και ο Paolo Celi ήταν στην Promenadedes Anglais για να εορτάσει την ιστορική, για τη Γαλλία, ημερομηνία της κατάληψης της Βαστίλης. «Παρευρέθηκα στο θέαμα των πυροτεχνημάτων – εξηγεί – και επέστρεψα στο σπίτι μου μόλις λίγα λεπτά πριν συμβεί το μακελειό. Τώρα, η έκπληξη του Πάπα Φραγκίσκου μας δίνει τη δύναμη για να ξεκινήσουμε και πάλι.»

Σήμερα το πρωί, ο Celi θα είναι μαζί με τον δήμαρχο της Νίκαιας στην Promenandedes Anglais για να δώσει φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου