Να κάνεις μόνο αυτό που ο Θεός θέλει

Να κάνεις μόνο αυτό που ο Θεός θέλει

Σε κάποιον εργάτη είχε δοθεί η διαταγή  να ρίχνει σε ένα λίτρο χρυσού κάθε μέρα, σε μία καθορισμένη στιγμή, σε ένα συγκεκριμένο χωνί.  Αυτός όμως  διερωτότανε, αν θα έπρεπε να αυξήσει την ποσότητα  του χρυσού  και να επαναλαμβάνει αυτό περισσότερες φορές την ημέρα.

Τυχαίως φανέρωσε αυτή τη σκέψη του στον υπεύθυνο, ο οποίος του εξήγησε, ότι  μόνο κάτω από αυτό το συγκεκριμένο χωνί και τη συγκεκριμένη στιγμή περνούσε, χωρίς να φαίνεται , ένα δοχείο  που χωρούσε μόνο ένα λίτρο:  επομένως αν έριχνε  μεγαλύτερη ποσότητα  ή σε άλλες στιγμές  θα πήγαινε χαμένο το  χρυσό και μάλιστα θα καταστρεφόταν τα γρανάζια του μηχανισμού.

Ο εργάτης κατάλαβε,  ότι το καλό  πρέπει να γίνεται καλά, όπως λέει ο Άγιος Αλφόνσος:  “όταν κάνεις το καλό, που δεν θέλει ο Θεός, αυτό είναι κακό.”

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου