Να κάνεις μόνο αυτό που ο Θεός θέλει

Να κάνεις μόνο αυτό που ο Θεός θέλει

Σε κάποιον εργάτη είχε δοθεί η διαταγή  να ρίχνει σε ένα λίτρο χρυσού κάθε μέρα, σε μία καθορισμένη στιγμή, σε ένα συγκεκριμένο χωνί.  Αυτός όμως  διερωτότανε, αν θα έπρεπε να αυξήσει την ποσότητα  του χρυσού  και να επαναλαμβάνει αυτό περισσότερες φορές την ημέρα.

Τυχαίως φανέρωσε αυτή τη σκέψη του στον υπεύθυνο, ο οποίος του εξήγησε, ότι  μόνο κάτω από αυτό το συγκεκριμένο χωνί και τη συγκεκριμένη στιγμή περνούσε, χωρίς να φαίνεται , ένα δοχείο  που χωρούσε μόνο ένα λίτρο:  επομένως αν έριχνε  μεγαλύτερη ποσότητα  ή σε άλλες στιγμές  θα πήγαινε χαμένο το  χρυσό και μάλιστα θα καταστρεφόταν τα γρανάζια του μηχανισμού.

Ο εργάτης κατάλαβε,  ότι το καλό  πρέπει να γίνεται καλά, όπως λέει ο Άγιος Αλφόνσος:  “όταν κάνεις το καλό, που δεν θέλει ο Θεός, αυτό είναι κακό.”

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου