Ο Πάπας θα τελέσει την Αγία Δωρεά στο ρωμαϊκό προάστιο Casal Bertone

Ο Πάπας θα τελέσει την Αγία Δωρεά  στο ρωμαϊκό προάστιο Casal Bertone

Η γιορτής της Αγίας Δωρεάς με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο είναι την Κυριακή 23 Ιουνίου και θα τελεστεί στην πλατεία  του Ναού της Παναγίας της Παρηγορήτριας και θα ολοκληρωθεί με τη λιτάνευση  του Παναχράντου Μυστηρίου  μέσω των οδών  του προαστίου. Πέρσι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε τελέσει  την ίδια γιορτή σε μία ενορία της Ostia

Όπως έκανε ο Παύλος 6ος  πριν από 50 χρόνια, τον περασμένο χρόνο ο Πάπας Φραγκίσκος είχε  τελέσει τη γιορτή της Αγίας Δωρεάς  στην Ostia στην πλατεία μπροστά στο ναό της Αγίας Μόνικας. Στην ομιλία, ο Πάπας επιβεβαίωσε ότι η Ευχαριστία δίνει ήδη μια πρόβλεψη για "ένα απείρως μεγαλύτερο μέλλον από οποιαδήποτε καλύτερη προσδοκία", είναι "η κράτηση θέσης στον παράδεισο" και στη ζωή μεταφράζεται, ως το πέρασμα από εγώ στο εσύ.

Ο Ιησούς ετοιμάζει για μας μια θέση και ένα δείπνο, υπενθύμισε ο Πάπας, αναφερόμενος στα λόγια του Ευαγγελίου που αναφέρονται στο Μυστικό Δείπνο. Και μας ζητά, με τη σειρά μας να το προετοιμάσουμε. Για να γίνει αυτό – είπε – πρέπει να εισέλθουμε στις πόλεις μας. Και η Ostia αναφέρεται ακριβώς στον όρο "είσοδος".
Από εδώ, η ισχυρή πρόσκλησή του να ανοίξει τις πόρτες γιατί τόνισε: «Ο Ιησούς θέλει να κατεδαφιστούν τα τείχη της αδιαφορίας και της σιωπής, τα σχολεία της καταπίεσης και του εκφοβισμού, οι τρόποι δικαιοσύνης, νομιμότητα».
Όπως έκανε ο Paul VI πριν από 50 χρόνια, τον περασμένο χρόνο ο Πάπας Φραγκίσκος ήθελε να γιορτάσει τη Μ.Μ.Ε. για την Υπηρχία του Corpus Christi στην Οστία στην πλατεία μπροστά στην ενορία της Σάντα Μόνικα.
Στην ομιλία, ο Πάπας επιβεβαίωσε ότι η Ευχαριστία δίνει ήδη μια πρόβλεψη για "ένα απείρως μεγαλύτερο μέλλον από οποιαδήποτε καλύτερη προσδοκία", είναι "η  κράτηση θέσης στον παράδεισο" και στη ζωή μεταφράζεται ως το πέρα από το εγώ στο εσύ. Ο Ιησούς  προετοίμασε για μας  μία θέση και ένα δείπνο, υπενθύμισε ο Πάπας, αναφερόμενος στα λόγια του Ευαγγελίου για το Μυστικό  Δείπνο. Και μας ζητά, με τη σειρά μας να την προετοιμάσουμε. Για να γίνει αυτό πρέπει να εισέλθουμε στις πόλεις μας.
Και η Ostia αναφέρεται ακριβώς στον όρο "είσοδος". Από εδώ, η ισχυρή πρόσκλησή του να ανοίξουμε δρόμους, διότι ο Ιησούς θέλει να κατεδαφιστούν τα τείχη της αδιαφορίας και της σιωπής, τα σχολεία της καταπίεσης και του εκφοβισμού, και να μείνουν ανοικτοί  οι δρόμοι που οδηγούν στη δικαιοσύνη και τη νομιμότητα».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου