Ο Πάπας συμμετέχει στο συμβούλιο των Καρδιναλίων

Ο Πάπας συμμετέχει στο συμβούλιο των Καρδιναλίων

Πρόκειται για την 27η Συνεδρίαση του Συμβουλίου των Καρδιναλίων, που σύστησε ο Πάπας Φραγκίσκος το έτος 2013 με σκοπό να βοηθηθεί συμβουλευτικά στη διακυβέρνηση της Καθολικής Εκκλησίας  και με το καθήκον να μελετηθεί ένα σχέδιο μίας νέας Αποστολικού Διάταξης για τη Ρωμαϊκή Κούρια.

Η Συνάντηση άρχισε χθες το πρωί υπό την Προεδρία του ιδίου του Πάπα Φραγκίσκου. Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι την  Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου.

Στην τελευταία Συνεδρίαση, που έγινε από τις 10-12 του περασμένου Σεπτεμβρίου, οι εργασίες είχαν αφιερωθεί,  κατά το μεγαλύτερο μέρος τους,  στις τελευταίες διορθώσεις του Σχεδίου  της νέας Διάταξης για τη Ρωμαϊκή Κούρια που έχει προσωρινό τίτλο  «Κηρύξτε Ευαγγέλιο». Το Συμβούλιο είχε παραδώσει στον Άγιο Πατέρα  το προσωρινό κείμενο, που προοριζόταν  σε  “μία αναθεωρητική μέθοδο  και σε μία νέα κανονιστική ανάγνωση του".

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου