Ο Πάπας ξαφνικά φθάνει στην πλατεία Ισπανίας για να τιμήσει την εορτή της Αμιάντου Συλλήψεως

2

Ο Πάπας ξαφνικά φθάνει στην πλατεία Ισπανίας για να τιμήσει την εορτή της Αμιάντου Συλλήψεως

Η φετινή γιορτή της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου έφθασε στιγματισμένη με πολλούς περιορισμούς, όμως ο Πάπας, όπως κάνει συχνά τους εκτόπισε όλους.
Η επίσημη και συνήθης εκδήλωση στην πλατεία Ισπανίας δεν θα πραγματοποιηθεί αλλά ο Ποντίφικας δεν θέλησε να χάσει την ευκαιρία να τιμήσει το ομοίωμα της Αειπαρθένου Μαρίας.
Όπως αναφέρει το Aci Stampa ο Πάπας παρουσιάστηκε, ιδιωτικά, και κάτω από τη βροχή που έπεφτε στην πλατεία της Ισπανίας χθες το πρωί πολύ νωρίς.
Ο Ποντίφικας θέλησε έτσι να φθάσει και φέτος στις 8 Δεκεμβρίου για το παραδοσιακό προσκύνημα στην Αμίαντο Παρθένο Μαρία της πλατείας Ισπανίας. Μία επισημότητα χωρίς την παρουσία ευλαβών για να σεβαστεί τους νόμους αντι-covid 19. O Φραγκίσκος θέλησε το θέλησε τόσο πολύ να εμπιστευθεί ακόμη μια φορά στην Παναγία της Ρώμης, Ιταλίας και του κόσμου όλου μαστιγωμένους από αυτή την πανδημία που βιώνουμε.
Με μάσκα και ομπρέλα , περιτριγυρισμένος από πυροσβέστες , ο Πάπας προσευχήθηκε εν σιωπή στα πόδια του μνημείου. Μια στιγμή αληθινά πολύ έντονη.
Από την πλατεία Ισπανίας στη Βασιλική της Santa Maria Maggiore
Έτσι και φέτος δεν διακόπηκε η παράδοση. Η επίσκεψη του Ποντίφικα στο ομοίωμα της του Συλλήψεως της Θεοτόκου που ξεκίνησε ο Πάπας Πίος 9ος πραγματοποιήθηκε παρά τις όποιες δυσκολίες. Ο Πάπας μετά από την πλατεία της Ισπανίας κατευθύνθηκε προς τη Βασιλική της Santa Maria Maggiore όπου προσευχήθηκε πρώτα ενώπιον της εικόνας της Σωτηρίας του Ρωμαϊκού Λαού κα μετά τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Φάτνης.

[module-889]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου