Ο Πάπας γράφει στον Zanardi: σας ευχαριστώ για τη δύναμη που δώσατε σε όσους την είχαν χάσει

3

Ο Πάπας γράφει στον Zanardi: σας ευχαριστώ για τη δύναμη που δώσατε σε όσους την είχαν χάσει

Η ιστορία του Alex Zanardi, πρώην οδηγού της Formula 1 ο οποίος έχασε τα πόδια του μετά από ένα τρομερό ατύχημα στην πίστα το 2001, αποτελεί μαρτυρία για την αξία της επανεκκίνησης και ένα «μάθημα ανθρωπιάς» μέσα από την αναπηρία. Αυτές είναι οι σκέψεις του Πάπα Φραγκίσκου που σε συνδυασμό με την προσευχή του απευθύνει με μια επιστολή του προς τον πρωταθλητή των Παραολυμπιακών, ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Santa Maria alle Scotte di Siena, μετά από το σοβαρότατο τροχαίο ατύχημα που υπέστη με χειροκίνητη μοτοσυκλέτα στον δήμο Pienza. Στην επιστολή του, ο Ποντίφικας ευχαριστεί ιδιαίτερα τον αθλητή για την ικανότητά του να ενσταλάζει το θάρρος ακόμη και σε καταστάσεις μεγάλης δυστυχίας.

«Αγαπητέ Alessandro, η ιστορία σου αποτελεί παράδειγμα επανεκκίνησης μετά από μια ξαφνική στάση. Μέσω του αθλητισμού μας δίδαξες να βιώνουμε τη ζωή ως πρωταγωνιστές, κάνοντας την αναπηρία ένα μάθημα ανθρωπιάς. Ευχαριστούμε για τη δύναμη που έδωσες σε όσους την είχαν χάσει. Κατ’ αυτή την οδυνηρή στιγμή βρίσκομαι κοντά σου, προσεύχομαι για εσένα και την οικογένειά σου. Είθε ο Κύριος να σε ευλογεί και η Παναγία να σε φροντίζει».

Ο Alex και η φιλανθρωπία
Το ατύχημα της περασμένης Παρασκευής έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού αγώνα, κατά τον μήνα που ο Alex Zanardi ήταν πρωταγωνιστής και στην δημοπρασία «We run together», η οποία προωθήθηκε από τον Πάπα με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων τα οποία θα διανεμηθούν στα νοσοκομεία της Bergamo και της Brescia που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του Covid-19. Γι αυτή την φιλανθρωπική πρωτοβουλία, ο Zanardi διέθεσε τη φόρμα του με την οποία νίκησε τους Παραολυμπιακούς το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου