«Με έσωσαν οι Άγγελοι»

2

«Με έσωσαν οι Άγγελοι»

Ο Λάντεν Χόφμαν είναι ζωντανός από θαύμα: το μικρό αγόρι, μόλις 5 ετών, το είχαν ρίξει κάτω από τον τρίτο όροφο και, μετά από μήνες ανάρρωσης, άρχισε να χαμογελάει. «Οι Άγγελοι με κράτησαν».
Είναι μια όμορφη μαρτυρία αυτή του μικρού Λάντεν. Μια όμορφη μαρτυρία εμπιστοσύνης στον Ιησού, ο οποίος, όπως μας θυμίζει το παιδί, μας αγαπά και δεν μας εγκαταλείπει. Η ιστορία του Λάντεν θα μπορούσε να ήταν μια τραγωδία, όταν, πριν από αρκετούς μήνες, ένας άγνωστος τον έσπρωξε από τον τρίτο όροφο του εμπορικού κέντρου Mall of America στις ΗΠΑ, και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία μετανοημένος για την τρομερή πράξη. Ο Λάντεν πέρασε πολλούς μήνες στο νοσοκομείο, ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, αλλά πάντα πεπεισμένος ότι ο Ιησούς δεν θα τον εγκατέλειπε ποτέ.

Λάντεν: «Ο Ιησούς με αγαπάει πολύ»
«Ο Ιησούς με αγαπάει πολύ»: Αυτές είναι οι πρώτες λέξεις που είπε το παιδί όταν ξύπνησε από τον μακρύ ύπνο που τον συνόδευε για επτά μήνες. Σήμερα, ο μικρός ήρωας, που αγαπά τη ζωή και τον Ιησού, είναι έτοιμος να προσφέρει μια λέξη υποστήριξης σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Οι γονείς του είχαν δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το GoFundMe, για να συγκεντρώσουν χρήματα για τις περίπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί στο παιδί.

Οι Άγγελοι έσωσαν τον μικτό Λάντεν
Η χαρούμενη μαρτυρία του Λάντεν έγινε γνωστή από τη μητέρα του, μέσω του διαδικτυακού κοινωνικού προφίλ του ιδρύματος. Τα λόγια του εστιάζουν στη σωστική δράση που έχει ο Ιησούς για τα παιδιά του. Όταν κάποιος νιώθει λυπημένος, ο μικρός Λάντεν του προσφέρει έντονα λόγια παρηγοριάς: «Μην ανησυχείς, εγώ έπεσα, αλλά οι Άγγελοι με κράτησαν και ο Ιησούς με αγαπάει. Τώρα είμαι καλά και θα είσαι κι εσύ καλά!».

Ένα μήνυνα ελπίδας
Από τη μία πλευρά, η ιστορία του Λάντεν, με το μήνυμα ελπίδας για όλους, είναι μια σαφής απόδειξη ότι η ανάθεση στην αγκαλιά του Ιησού δεν είναι ποτέ μάταια. Από την άλλη πλευρά, αυτή η ιστορία μάς προσφέρει επίσης έναν λόγο προβληματισμού: ο παρολίγον δολοφόνος του, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του, δήλωσε ότι είχε πάει σε αυτό το εμπορικό κέντρο για να αναζητήσει κάποιον να σκοτώσει. Ο κόσμος έχει επειγόντως ανάγκη από προσευχή. Ο παραλογισμός αυτής της πράξης προέρχεται από τον Πονηρό και μόνο μέσω της εμπιστοσύνης στον Θεό μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα.

————————-
Πηγή: lalucedimaria.it
Μετάφραση: π.Λ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου