Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τη Ρουμανία

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τη Ρουμανία

Χθες ανακοινώθηκε από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου  της Αγίας Έδρας, Alessandro Gisotti, ότι προσεχώς ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τη Ρουμανία.

Ιδού το κείμενος της ανακοίνωσης:

"Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προέδρου, των Αρχών του Κράτους  και της Καθολικής Εκκλησίας στη Ρουμανία, η Αυτού Αγιότητα ο Πάπας Φραγκίσκος  θα πραγματοποιήσει αποστολικό ταξίδι από τις  31 Μαίου έως τις 2 Ιουνίου 2019, για να επισκεφθεί  τις πόλεις  Bucarest, Iaşie Blaj και το Θεομητορικό Προσκύνημα της Șumuleu Ciuc.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού θα δημοσιευθεί στο  κατάλληλο καιρό ".

Η σημασία του λογότυπου

Το έμβλημα της επίσκεψης είναι: "Βαδίζουμε μαζί"/ “Să mergemîmpreună”: τα μπλε, κίτρινο και κόκκινο χρώματα  που χρησιμοποιήθηκαν για το λογότυπο  είναι αυτά της σημαίας του Κράτους. Η αναφορά στη Παναγία γίνεται για να δηλώσει  ότι,  ο λαός του Θεού που ευρίσκεται στη Ρουμανία  βαδίζει  κάτω από την προστασία  της Θεοτόκου. Η Ρουμανία πράγματι  αποκαλείται “ περιβόλι της Μητέρας του Θεού”, προσφιλής έκφραση  σε όλους τους πιστούς  και στον Άγιο Πάπα  Ιωάννη Παύλο Β΄ κατά την επίσκεψή του το έτος  1999.

Μαζί κάτω από την προστασία της Παναγίας 

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου επαναφέρει ένα έμβλημα που επιλέχτηκε, για να δώσει τον Θεομητορικό  τόνο, καλώντας στην ενότητα όλες τις δυνάμεις, τοποθετώντας τις κάτω από την προστασία του ωμοφορίου της Παναγίας.

Ο Πάπας  πάντα προέτρεπε   την ενότητα  των διαφόρων δυνάμεων, την απάρνηση  των εγωισμών  και την  πρόσκληση να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα  στο κοινό καλό. Ο διάδοχος του Πέτρου  θα πάει στη Ρουμανία  να καλέσει για μια φορά ακόμη σε  ενότητα, και να στηρίξει την πίστη.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου