Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τη Ρουμανία

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τη Ρουμανία

Χθες ανακοινώθηκε από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου  της Αγίας Έδρας, Alessandro Gisotti, ότι προσεχώς ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τη Ρουμανία.

Ιδού το κείμενος της ανακοίνωσης:

"Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προέδρου, των Αρχών του Κράτους  και της Καθολικής Εκκλησίας στη Ρουμανία, η Αυτού Αγιότητα ο Πάπας Φραγκίσκος  θα πραγματοποιήσει αποστολικό ταξίδι από τις  31 Μαίου έως τις 2 Ιουνίου 2019, για να επισκεφθεί  τις πόλεις  Bucarest, Iaşie Blaj και το Θεομητορικό Προσκύνημα της Șumuleu Ciuc.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού θα δημοσιευθεί στο  κατάλληλο καιρό ".

Η σημασία του λογότυπου

Το έμβλημα της επίσκεψης είναι: "Βαδίζουμε μαζί"/ “Să mergemîmpreună”: τα μπλε, κίτρινο και κόκκινο χρώματα  που χρησιμοποιήθηκαν για το λογότυπο  είναι αυτά της σημαίας του Κράτους. Η αναφορά στη Παναγία γίνεται για να δηλώσει  ότι,  ο λαός του Θεού που ευρίσκεται στη Ρουμανία  βαδίζει  κάτω από την προστασία  της Θεοτόκου. Η Ρουμανία πράγματι  αποκαλείται “ περιβόλι της Μητέρας του Θεού”, προσφιλής έκφραση  σε όλους τους πιστούς  και στον Άγιο Πάπα  Ιωάννη Παύλο Β΄ κατά την επίσκεψή του το έτος  1999.

Μαζί κάτω από την προστασία της Παναγίας 

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου επαναφέρει ένα έμβλημα που επιλέχτηκε, για να δώσει τον Θεομητορικό  τόνο, καλώντας στην ενότητα όλες τις δυνάμεις, τοποθετώντας τις κάτω από την προστασία του ωμοφορίου της Παναγίας.

Ο Πάπας  πάντα προέτρεπε   την ενότητα  των διαφόρων δυνάμεων, την απάρνηση  των εγωισμών  και την  πρόσκληση να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα  στο κοινό καλό. Ο διάδοχος του Πέτρου  θα πάει στη Ρουμανία  να καλέσει για μια φορά ακόμη σε  ενότητα, και να στηρίξει την πίστη.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου