200.000 νέοι στην ΠΗΝ στον ΠΑΝΑΜΑ

200.000 νέοι στην ΠΗΝ  στον ΠΑΝΑΜΑ

Ιδού οι επίσημοι αριθμοί της 34ης Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας  στον Παναμά που είναι προγραμματισμένη  για τις  22 27 Ιανουαρίου 2019: Έχουν ήδη προεγγραφεί  37 χιλιάδες νέοι, περισσότεροι από 167 θα εγγραφούν τις προσεχείς ώρες.  Στο σύνολο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 200.000 νέοι και νέες  από  155  Χώρες. Μεταξύ αυτών και  1000  ιθαγενείς  από τις πέντε περιφέρειες που θα λάβουν μέρος  στη δική τους   ΗΝ  που θα ξεκινήσει  από τις 16-19 Ιανουαρίου.

‘Ένα γεγονός που προετοιμάζεται κάτω από το φως της προσευχής

Η επιβεβαίωση των στοιχείων που ευρίσκεται σε εξέλιξη προέρχονται από τον  Giancarlo Candanedo, υπεύθυνο τύπου  της ΠΗΝ. Απ’ ευθείας από τον Παναμά , εξηγεί ότι αν οι αριθμοί είναι σημαντικοί, περισσότερο σημαντική είναι η προσευχή.. “Πως προετοιμαζόμαστε; Πριν απ’ όλα προσευχόμενοι. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε  ότι αυτή είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση  για μια μικρή Χώρα όπως η δική μας. Ο Άγιος Πατέρας  θέλησε  να δώσει αυτή την υπευθυνότητα  όχι μόνο σον Παναμά αλλά σε όλη ην κεντρική Αμερική και σε όλη  ην Ιεραρχία της. «Δεν μπορούμε να τον απογοητεύσουμε».  Για το σκοπό αυτό εργάζεται και η Κυβέρνηση, οι Επίσκοποι  δεν έμειναν μόνοι. Ο κ. Candanedo υπογραμμίζει: “Η Κυβέρνηση για πρώτη φορά  στην ιστορία των ΠΗΝ δημιούργησε  ένα διαχειριστικό θεσμό που είναι σε θέση να μας βοηθήσει στην διοργάνωση του γεγονότος. Διευκόλυνε με τον τρόπο αυτό τα πράγματα. Αυτό είναι μια βοήθεια για την Εκκλησία”.

Όλα  είναι έτοιμα για την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου

«Χρειάστηκε μεγάλη δυναμικότητας και ενέργεια  για την  προετοιμασία της υποδοχής του Πάπα Φραγκίσκου. Όσον αφορά  την προσωπική του ασφάλεια και την τήρηση του προγράμματος  στα διάφορα στάδια του  και τώρα είναι όλα έτοιμα. Τη περασμένη  Κυριακή παρουσιάσαμε το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσει ο Άγιος πατέρας για τις μετακινήσεις του στον Παναμά και το οποίο κατασκεύασε μία ομάδα κατοίκων του Παναμά. Όλα είναι εντάξει». Στη συνέχεια ανακοίνωσε  μια άλλη καινοτομία: στο σακίδιο του προσκυνητή θα υπάρχει ένα ροδάριο  που κατασκεύασαν φτωχές οικογένειες της Βηθλεέμ. Συγκεκριμένα  κατασκευάστηκαν ένα εκατομμύριο ροδάρια.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου