Ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποιεί

Ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποιεί

«Η κλιματική αλλαγή μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα»

O Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τους επικεφαλής των πετρελαϊκών εταιρειών και προειδοποίησε για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής NEWSROOM 14.6.2019 | 23:26 33 O Πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε τους επικεφαλής των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών του πλανήτη πως η κλιματική αλλαγή απειλεί το μέλλον της «ανθρώπινης οικογένειας». Τα στελέχη των πετρελαϊκών εταιρειών είχαν προσκληθεί στο Βατικανό για συνάντηση με τον Ποντίφικα.

Στη συνάντηση ο Πάπας ανέφερε πως χρειάζεται ριζοσπαστική μετάβαση σε άλλες πηγές ενέργειας για να σωθεί «αυτό που ονομάζουμε το κοινό μας σπίτι». Ο επικεφαλής της BP συμφώνησε πως ο κόσμος πρέπει να βρει επείγουσες λύσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα όμως πρόσθεσε πως «όλοι πρέπει να συνεισφέρουν». Ο Πάπας τον προειδοποίησε, όπως και τα υπόλοιπα στελέχη πως «ο πολιτισμός απαιτεί ενέργεια, όμως η χρήση της ενέργειας δεν πρέπει να καταστρέψει τον πολιτισμό. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι εταιρείες που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση ήταν οι Eni, Exxon, Total, Repsol, BP, Sinopec, Conoco Phillips, Equinor και η Chevron.   

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έξω από το Βατικανό είχε συγκεντρωθεί μια ομάδα διαδηλωτών. Ένας από αυτούς κρατούσε ένα πλακάτ με τη φράση «Αγαπητοί CEO, σκεφτείτε τα παιδιά μας».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου