Ο Πάπας Φραγκίσκος όλο και περισσότερο «πράσινος»: τώρα χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ο Πάπας Φραγκίσκος όλο και περισσότερο «πράσινος»: τώρα χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο


Μπορούμε να αποχαιρετίσουμε το εν χρήσει μικρό επιβατικό αυτοκίνητο με το οποίο είχαμε δει να μετακινείται ο Πάπας Φραγκίσκος στις κοντινές διαδρομές, κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων. Από τώρα και στο εξής, ο Άγιος Πατέρας θα ταξιδεύει πράγματι με ένα «πράσινο» αυτοκίνητο.

Με την ευκαιρία των ογδοηκοστών γενεθλίων του Ποντίφικα, τον περασμένο Δεκέμβριο, στο Βατικανό έφτασε ένα Nissan Leaf, το 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο του ιαπωνικό Οίκου που εδώ και χρόνια βρίσκεται στη πρώτη γραμμή για την προώθηση της αειφόρου κινητικότητας. Το τετράτροχο αμάξωμα είναι εξοπλισμένο με ένα φωτοβολταϊκό πάνελ για να τροφοδοτεί ορισμένες βοηθητικές λειτουργίες.

Το νέο αυτοκίνητο δώρισε στον Φραγκίσκο η Γερμανική εταιρεία Wermuth Asset Management GmbH και την πλατφόρμα για την διαχείριση της ηλεκτρικής κινητικότητα η Dri We από την πόλη Μπέργκαμο. Στο Βατικανό εγκαταστάθηκε επίσης και ένας σταθμός φόρτισης ο οποίος μπορεί να το φορτίσει πλήρως σε μια ώρα.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου