Ο Πάπας Φραγκίσκος όλο και περισσότερο «πράσινος»: τώρα χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ο Πάπας Φραγκίσκος όλο και περισσότερο «πράσινος»: τώρα χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο


Μπορούμε να αποχαιρετίσουμε το εν χρήσει μικρό επιβατικό αυτοκίνητο με το οποίο είχαμε δει να μετακινείται ο Πάπας Φραγκίσκος στις κοντινές διαδρομές, κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων. Από τώρα και στο εξής, ο Άγιος Πατέρας θα ταξιδεύει πράγματι με ένα «πράσινο» αυτοκίνητο.

Με την ευκαιρία των ογδοηκοστών γενεθλίων του Ποντίφικα, τον περασμένο Δεκέμβριο, στο Βατικανό έφτασε ένα Nissan Leaf, το 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο του ιαπωνικό Οίκου που εδώ και χρόνια βρίσκεται στη πρώτη γραμμή για την προώθηση της αειφόρου κινητικότητας. Το τετράτροχο αμάξωμα είναι εξοπλισμένο με ένα φωτοβολταϊκό πάνελ για να τροφοδοτεί ορισμένες βοηθητικές λειτουργίες.

Το νέο αυτοκίνητο δώρισε στον Φραγκίσκο η Γερμανική εταιρεία Wermuth Asset Management GmbH και την πλατφόρμα για την διαχείριση της ηλεκτρικής κινητικότητα η Dri We από την πόλη Μπέργκαμο. Στο Βατικανό εγκαταστάθηκε επίσης και ένας σταθμός φόρτισης ο οποίος μπορεί να το φορτίσει πλήρως σε μια ώρα.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου