Ο Πάπας Φραγκίσκος επέστρεψε από τη Γενεύη στη Ρώμη

Ο Πάπας Φραγκίσκος επέστρεψε από τη Γενεύη στη Ρώμη

Ο Πάπας επέστρεψε στη Ρώμη μετά από μια κουραστική μέρα στη Γενεύη για το οικουμενικό προσκύνημα με την ευκαιρία της 70ης επετείου από την ίδρυση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Στο διεθνή αεροδρόμιο της Γενεύης έλαβε χώρα η τελετή αποχαιρετισμού, με τη παρουσία του Προέδρου της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, κου Alain Berset, της Ομοσπονδιακού Σύμβουλου, κας Doris Leuthard, και του πρεσβευτή στην Αγία Έδρα, κου Pierre-Yves Fux.

Ανταλλαγή των μηνυμάτων μεταξύ του Πάπα με του Πρόεδρου της Ελβετίας και με αυτόν της Ιταλίας

Φεύγοντας από την Ελβετία, ο Πάπας έστειλε στον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας ένα τηλεγράφημα χαιρετισμού, στο οποίο εξέφρασε την «βαθιά ευγνωμοσύνη» για την «ζεστή φιλοξενία», εξασφαλίζοντας του τις προσευχές του, και ζητώντας πάνω από ολόκληρο το έθνος αυτό την ευλογία του Θεού.

Φτάνοντας στο ιταλικό έδαφος, ο Ποντίφικας έστειλε ένα τηλεγράφημα στον ιταλό πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella. «Μετά την επιστροφή από την αποστολική επίσκεψη μου στη Γενεύη, όπου είχα τη χαρά της συνάντησης με τους εκπροσώπους των διαφόρων Χριστιανικών Εκκλησιών, που δεσμεύονται για την πορεία της ενότητας και της ειρήνης – λέει ο Φραγκίσκος – εκφράζω σε Σας, κύριε Πρόεδρε, τις καλύτερες ευχές μου και Σας επιβεβαιώνω μια ειδική προσευχή για το καλό και την ευημερία ολόκληρου του ιταλικού έθνους, επί του οποίου επικαλούμαι την ουράνια ευλογία».

«Προσωπικά αλλά στο όνομα του ιταλικού λαού – απάντησε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Mattarella – θα ήθελα να σας εκφράσω το πιο εγκάρδιο καλωσόρισμα μου μετά την επιστροφή Σας από το προσκύνημά στη Γενεύη, το οποίο είναι σημάδι μιας ανανεωμένης εμπιστοσύνης στο πραγματικό οικουμενισμό ως προοπτική σε θέση να ενθαρρύνονται οι Χριστιανοί να καλλιεργήσουν την αναζήτηση του ό, τι τους ενώνει. Ο διάλογος που προωθείται από Εσάς δείχνει ότι οι αξίες ενότητας και αρμονίας είναι αποφασιστικές για την υπέρβαση των παγκόσμιων προκλήσεων της εποχής μας».

Μια προσευχή στη Santa Maria Maggiore πριν  την άφιξη στο Βατικανό

Πριν από την επιστροφή του στο Βατικανό – όπως συνηθίζει μετά από κάθε αποστολική ταξίδι του- ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τη Βασιλική της Santa Maria Maggiore για μια στιγμή προσευχής προς την εικόνα της Παναγίας Salus Populi Romani [Σωτηρία του Ρωμαϊκού Λαού], μια χειρονομία που είχε κάνει και χθες, πριν αναχωρήσει για το προσκύνημά του.

Μετάφραση π. Φερνάνδος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου