Ο Πάπας Φραγκίσκος επέστρεψε από τη Γενεύη στη Ρώμη

Ο Πάπας Φραγκίσκος επέστρεψε από τη Γενεύη στη Ρώμη

Ο Πάπας επέστρεψε στη Ρώμη μετά από μια κουραστική μέρα στη Γενεύη για το οικουμενικό προσκύνημα με την ευκαιρία της 70ης επετείου από την ίδρυση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Στο διεθνή αεροδρόμιο της Γενεύης έλαβε χώρα η τελετή αποχαιρετισμού, με τη παρουσία του Προέδρου της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, κου Alain Berset, της Ομοσπονδιακού Σύμβουλου, κας Doris Leuthard, και του πρεσβευτή στην Αγία Έδρα, κου Pierre-Yves Fux.

Ανταλλαγή των μηνυμάτων μεταξύ του Πάπα με του Πρόεδρου της Ελβετίας και με αυτόν της Ιταλίας

Φεύγοντας από την Ελβετία, ο Πάπας έστειλε στον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας ένα τηλεγράφημα χαιρετισμού, στο οποίο εξέφρασε την «βαθιά ευγνωμοσύνη» για την «ζεστή φιλοξενία», εξασφαλίζοντας του τις προσευχές του, και ζητώντας πάνω από ολόκληρο το έθνος αυτό την ευλογία του Θεού.

Φτάνοντας στο ιταλικό έδαφος, ο Ποντίφικας έστειλε ένα τηλεγράφημα στον ιταλό πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella. «Μετά την επιστροφή από την αποστολική επίσκεψη μου στη Γενεύη, όπου είχα τη χαρά της συνάντησης με τους εκπροσώπους των διαφόρων Χριστιανικών Εκκλησιών, που δεσμεύονται για την πορεία της ενότητας και της ειρήνης – λέει ο Φραγκίσκος – εκφράζω σε Σας, κύριε Πρόεδρε, τις καλύτερες ευχές μου και Σας επιβεβαιώνω μια ειδική προσευχή για το καλό και την ευημερία ολόκληρου του ιταλικού έθνους, επί του οποίου επικαλούμαι την ουράνια ευλογία».

«Προσωπικά αλλά στο όνομα του ιταλικού λαού – απάντησε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Mattarella – θα ήθελα να σας εκφράσω το πιο εγκάρδιο καλωσόρισμα μου μετά την επιστροφή Σας από το προσκύνημά στη Γενεύη, το οποίο είναι σημάδι μιας ανανεωμένης εμπιστοσύνης στο πραγματικό οικουμενισμό ως προοπτική σε θέση να ενθαρρύνονται οι Χριστιανοί να καλλιεργήσουν την αναζήτηση του ό, τι τους ενώνει. Ο διάλογος που προωθείται από Εσάς δείχνει ότι οι αξίες ενότητας και αρμονίας είναι αποφασιστικές για την υπέρβαση των παγκόσμιων προκλήσεων της εποχής μας».

Μια προσευχή στη Santa Maria Maggiore πριν  την άφιξη στο Βατικανό

Πριν από την επιστροφή του στο Βατικανό – όπως συνηθίζει μετά από κάθε αποστολική ταξίδι του- ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τη Βασιλική της Santa Maria Maggiore για μια στιγμή προσευχής προς την εικόνα της Παναγίας Salus Populi Romani [Σωτηρία του Ρωμαϊκού Λαού], μια χειρονομία που είχε κάνει και χθες, πριν αναχωρήσει για το προσκύνημά του.

Μετάφραση π. Φερνάνδος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου