Ο Πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε για την Μοζαμβίκη

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε για την Μοζαμβίκη

Το 31ο αποστολικό ταξίδι του ξεκίνησε χθες ο Άγιος Πατέρας Πάπας Φραγκίσκος σε τρεις χώρες της νότιας Αφρικής. Απόψε η άφιξη στη Μοζαμβίκη. Τις επόμενες μέρες θα ταξιδέψει επίσης στη Μαδαγασκάρη και στον Μαυρίκιο. Σε ένα tweet, ο Ποντίφικας  ζητά προσευχές για συμφιλίωση και ειρήνη στην Αφρική. Πριν εγκαταλείψει το Βατικανό, συνάντησε 12 μετανάστες από τις χώρες που θα επισκεφθεί σε αυτό το ταξίδι

"Καλώ όλους να ενωθούν στην προσευχή μου έτσι ώστε ο Θεός, Πατέρας όλων, να χορηγήσει σε όλη την Αφρική, αδελφική συμφιλίωση, που είναι η μόνη ελπίδα για μια σταθερή και μόνιμη ειρήνη". Αυτά είπε χθες το πρωί, ο Πάπας Φράνσις πριν φύγει από το Βατικανό για να πραγματοποιήσει το 31ο αποστολικό του ταξίδι που θα τον μεταφέρει στη Μοζαμβίκη, στη Μαδαγασκάρη και στον Μαυρίκιο και θα λήξει στις 10 Σεπτεμβρίου. Χθες το πρωί, πριν πάει από το Casa Santa Marta για να πάει στο αεροδρόμιο Ρώμη-Φιουμιτσίνο, ο Πάπας συναντήθηκε με περίπου 12 άτομα που καλωσόρισε το Κέντρο Astalli και η κοινότητα του Sant Egidio από τη Μοζαμβίκη, τη Μαδαγασκάρη και τον Μαυρίκιο. Η ομάδα συνοδεύτηκε από τον υπεύθυνο της αγαθοεργίας του Βατικανού Καρδινάλιο  Konrad Krajewski.

Το πρώτο στάδιο του ταξιδιού θα είναι η Μοζαμβίκη, στην πρωτεύουσα του οποίου ο Μαπούτο ο Ποντίφικας, που αναχώρησε χθες το πρωί στις 8:00 από το αεροδρόμιο Fiumicino, θα έφθασε  χθες το απόγευμα στις 6.30 μ.μ., μετά από πτήση 10 και μισής ώρας. Εκεί τον καλωσόρισε  στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Μαπούτο  ο πρόεδρος Φίλιπ Νυσιού, ο οποίος υπέγραψε τον περασμένο Αύγουστο 6 της ιστορικής ειρηνευτικής συμφωνίας με την αντιπολίτευση Ρενάμο, μια συμφωνία που θα οδηγήσει και στις εκλογές την επόμενη 15η Οκτωβρίου. Μετά την τελετή υποδοχής ο Πάπας πήγε στην Αποστολική Νουντσιατούρα. Το ταξίδι θα αρχίσει σήμερα  με την επίσκεψη στον Πρόεδρο, τη συνάντηση με τις πολιτικές αρχές και το Διπλωματικό Σώμα, τη διαθρησκειακή συνάντηση με τους νέους. Το απόγευμα θα συναντήσει τους επισκόπους, ιερείς, μοναχούς και μοναχές, ιεροσπουδαστές, κατηχητές και εμψυχωτές και θα επισκεφθεί το Σπίτι "Ματθαίος 25" που βοηθά τους νέους και τα παιδιά του δρόμου.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου