Ο Πάπας έφθασε στη Ρουμανία

Ο Πάπας έφθασε στη Ρουμανία

Η πρώτη μέρα του Πάπα Φραγκίσκου στoΒουκουρέστι  της Ρουμανίας. Στις 10:09, ιταλική ώρα, ο Πάπας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, τον καλωσόρισε ο πρόεδρος, Klaus Werner Iohannis, και η σύζυγός του. Στα πρώτα σκαλοπάτια της μπροστινής σκάλας του αεροπλάνου, επίσης δύο παιδιά με παραδοσιακό φόρεμα, πρόσφεραν λουλούδια για να καλωσορίσουν τον επιφανή επισκέπτη. Μεταξύ των λευκών και κίτρινων σημαιών, καθώς επίσης και του μπλε, του κίτρινου και του κόκκινου, σύμφωνα με τα χρώματα της ρουμανικής εθνικής σημαίας και των εορταστικών χορωδιών, περίπου 400 άτομα, έδωσαν  αμέσως στον Πάπα Bergoglio μια γεύση στο καλωσόρισμα και αυτό που  η χώρα θα επιφυλάξει στον διάδοχο του Πέτρου . Μετά την τιμητική φρουρά, συνοδευόμενη από τον Αποστολικό Νούντσιο στη Ρουμανία, ο κ. Ο Miguel Maury Buendía,   ο Πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε από το αεροδρόμιο για να μεταβεί στο προεδρικό παλάτι Cotroceni, όπου έγινε η τελετή υποδοχής, η συνάντηση με την πρωθυπουργό κα Βασιλίτσα Viorica Dăncilă και η συνάντηση με τις αρχές , την κοινωνία των πολιτών και το διπλωματικό σώμα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ποντίφικας άκνε την  πρώτη του ομιλία.

Ενημέρωση στην αίθουσα Τύπου του Βατικανού για το ταξίδι του Πάπα στη Ρουμανία

Το Βουκουρέστι είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας, στις όχθες του ποταμού Dâmboviţa, ένας μικρός παραπόταμος του Δούναβη. Η κομψή αρχιτεκτονική πριν από τον κομμουνισμό επέζησε μόνο εν μέρει, αλλά αρκετή για να προσελκύσει την πρωτεύουσα το ψευδώνυμο «Μικρό Παρίσι», με τις ορθόδοξες εκκλησίες και τα νεόδμητα κτίρια. Η πόλη έχει πολυεθνική σύνθεση: 86% Ρουμάνοι, 1,2% Ρομά και 12,6% άλλες εθνοτικές ομάδες (Εβραίοι, Μαγυάνοι, Γερμανοί, Αρμένιοι, Έλληνες, Βούλγαροι, Πολωνοί, Αλβανοί, Τούρκοι κ.ά.). και πολυθρησκευτικά: 84,3% Ορθόδοξοι, 1,2% Καθολικοί (Λατινικοί και Βυζαντινοί) και 13% άλλες ονομασίες.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 31 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου