“Ο Πάπας αποχαρακτήρισε την αμαρτία της άμβλωσης;

“Ο Πάπας αποχαρακτήρισε την αμαρτία της άμβλωσης; 

 «Ο Πάπας μίλησε  για μια βαριά και δραματική πραγματικότητα και καθόλου δεν αποποινικοποίησε την αμαρτία της έκτρωσης. Είναι  ανοησίες που μπορούν να δημιουργήσουν μόνο όσοι  δεν διάβασαν  την Αποστολική Επιστολή ή όσοι  θέλουν πάντα να πουν κάτι  διαφορετικό,  που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Έτσι  ο Γενικός Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ιταλίας, Σεβασμιότατος Nunzio Galantino, σε συνέντευξή του στην Tg 2000, την ώρα των ειδήσεων  προχθές στις 20.30, παρουσίασε  την Αποστολική  Επιστολή Misericordia etmisera«Ευσπλαχνία και δυστυχία», την οποία υπέγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος στη λήξη του έκτακτου Ιωβηλαίου έτους της ευσπλαχνίας.

“Ο Πάπας σ’ αυτήν την επιστολή – υπογράμμισε ο  Σεβασμιότατος Galantino – θέλησε να επιβεβαιώσει αυτό που τόσες φορές είπε: «κλείνουν οι πόρτες των Ναών και ανοίγουν οι πόρτες των καρδιών  προς το Θεό».  Ο Ποντίφικας θέλησε να δώσει την  πρέπουσα σημασία στα λόγια αυτά, διευκρινίζοντας και δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους ιερείς  να δίνουν την άφεση σε όσες μετανοούν για την βαριά αμαρτία της έκτρωσης και θελήσουν να ζητήσουν την ευσπλαχνία,  το έλεος και τη χάρη του Θεού μέσω του Μυστηρίου της μετανοίας. Θέλησε να φέρει πιο κοντά στους ανθρώπους την ευσπλαχνία, αλλά αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι μειώνεται η βαρύτητα της αμαρτίας της έκτρωσης. Απλώς το δικαίωμα που είχαν μερικοί εξομολόγοι να συγχωρούν και αυτή τη βαριά αμαρτία, δίνεται τώρα και σε όλους τους ιερείς»

“Όμως – παρατήρησε ο Επίσκοπος Galantino – για όλες οι αμαρτίες, όταν υπάρχει μετάνοια, και η πρόθεση να ξαναρχίσει  ο αμαρτωλός την  πορεία μεταστροφής, η καρδιά του Θεού είναι ανοικτή  και η ευσπλαχνία του  είναι διαθέσιμη”. “Ο σκοπός του Πάπα Φραγκίσκου – ολοκλήρωσε ο ΓΓ – είναι ο ίδιος  με εκείνο του προκατόχων του: Ιωάννη Παύλου  Β΄ και  του Βενέδικτου 16ου : να φέρει την Εκκλησία στην πράξη, στα λόγια και τα  σχέδια στην καρδιά του Ευαγγελίου. Και η καρδιά του Ευαγγελίου είναι η ευσπλαχνία”.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου