Ο Πάπας Απέτρεψε την ευθανασία γυναίκας στην Κολομβία

Ο Πάπας Απέτρεψε την ευθανασία γυναίκας στην Κολομβία

Η Κονσουέλα Κόρντομπα, μια νεαρή γυναίκα από την πόλη Istmina στη βορειοδυτική Κολομβία, είχε αποφασίσει να θέσει τέλος στη ζωή της με ευθανασία στις 29 Σεπτεμβρίου.
Όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της το 2012, ήταν μια όμορφη κοπέλα μέχρι το 2.000, όταν ο πρώην σύντροφός της την περιέλουσε στο πρόσωπο με οξύ.
Παρά τις 87 χειρουργικές επεμβάσεις η Κονσουέλα εξακολουθεί να είναι παραμορφωμένη, αναπνέει με ειδικά σωληνάκια και τρέφεται μόνο με υγρή τροφή ενώ πρόσφατα μια μόλυνση στον εγκέφαλο χειροτέρεψε την υγεία της. Η απόφαση να κάνει ευθανασία είναι σύμφωνη με τον νόμο στην χώρα της, όπου η ευθανασία επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις.
Την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε πενθήμερη επίσκεψη στην Κολομβία, συναντήθηκε με την Κονσουέλα και εκείνη τον ρώτησε αν έχει την έγκρισή του να κάνει ευθανασία. Ο Ποντίφικας της ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την απόφασή της και της είπε πως την βρίσκει «όμορφη και γενναία».
«Μου είπε όχι, μου είπε ότι είμαι πολύ γενναία και πολύ όμορφη. Αυτό μου άλλαξε τη ζωή, τώρα θέλω να ζήσω», δήλωσε η νεαρή κοπέλα και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι ο θεός θα φέρει την γαλήνη στη ζωή της.

Πηγή: altsantiri.gr
 


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 3 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου