Ο Πάπας ανακοινώνει την προσυνοδική συνάντηση με τους νέους

Ο Πάπας ανακοινώνει την προσυνοδική συνάντηση με τους νέους


«Επιθυμώ να ανακοινώσω ότι από τις 19 έως τις 24 Μαρτίου 2018, η Γενική Γραμματεία της Συνόδου των Επισκόπων συγκαλεί μια προ-συνοδική Συνάντηση στην οποία έχουν προσκαλεστεί νέοι προερχόμενοι από διάφορα μέρη του κόσμου». Ανακοίνωσε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής ακρόασης, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν «τόσο νέοι καθολικοί όσο και νέοι προερχόμενοι από διαφορετικές χριστιανικές ομολογίες και άλλες θρησκείες, ή μη πιστοί», δήλωσε ο Ποντίφικας.

Η πρωτοβουλία, συνέχισε ο Φραγκίσκος, «αποτελεί μέρος της πορείας για την προετοιμασία της επόμενης Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων η οποία θα έχει ως θέμα Τους Νέους, την πίστη και την διάκριση της κλήσης, τον Οκτώβριο του 2018».

«Με αυτή την πορεία η Εκκλησία επιθυμεί να ακούσει τη φωνή, την ευαισθησία, την πίστη καθώς επίσης και τις αμφιβολίες και τις επικρίσεις των νέων», εξήγησε ο Ποντίφικας, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα συμπεράσματα της εαρινής συνάντησης θα μεταδοθούν στους Πατέρες της Συνόδου. (pdm)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου