Ο ΠΑΓΟΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Ο ΠΑΓΟΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Ο Σοφοκλής πήρε στην παλάμη του χεριού του  μερικά κομμάτια πάγου και προσπαθούσε να τα βάλει μέσα σε ένα μπουκάλι. Ξαναπροσπαθούσε  απογοητευμένος και επαναλαμβάνοντας  στον εαυτόν του: «Δεν είναι δυνατόν! Δεν είναι δυνατόν!»

Του ζήτησα να με εμπιστευθεί και να μου δώσει να βάλω τον πάγο στα δικά μου χέρια και εκείνος, χωρίς όμως να  είναι πεπεισμένος πως κάτι εγώ θα καταφέρω, το δέχτηκε.  Εντάξει, μου είπε αλλά ψιθυρίζοντας: «δεν είναι δυνατόν ! είναι πολύ σκληρά, πολύ κρύα, πολύ χονδρά…..”.

Του έλεγα πως πρέπει να επωφεληθεί από τη ζεστασιά των δικών μου χεριών, αλλά εκείνος δεν έπαυε να επαναλαμβάνει το δικό του «δεν είναι δυνατόν!”, μαζί με  ένα αμφίβολο «ναι».

Το ένα ναι μετά το άλλο ναι, το ένα παγάκι μετά το άλλο μπήκαν τελικά όλα στο μπουκάλι: «όλα τα νικά η Αγάπη.”

Αυτό που είναι αδύνατο στους ανθρώπους είναι δυνατό στο Θεό.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου