Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΝΟΥ

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΝΟΥ

Στο χωριό Λουτρά της Τήνου βρίσκεται ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Ιωσήφ, ο οποίος κτίστηκε περί το 1860. Αποτελεί αρχιτεκτονικό μνημείο του 19ου αιώνα με πολύ ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Το εσωτερικό του στολίζεται από τοιχογραφικό διάκοσμο τεχνοτροπίας μπαρόκ ενώ στο Ιερό Βήμα υπάρχουν πολύχρωμα μάρμαρα.

Στο ναό του Αγίου Ιωσήφ, οι Ιησουίτες, για περισσότερο από 150 χρόνια, ασχολήθηκαν με τη διαπαιδαγώγηση των νέων,  την κατήχηση των παιδιών, αλλά και με διάφορες άλλες ποιμαντικές εργασίες, επισκεπτόμενοι τους πιστούς στα γύρω καθολικά χωριά.

Δυστυχώς, εδώ και τριάντα χρόνια ο ναός δεν λειτουργεί πλέον λόγω της επικινδυνότητάς του καθώς τα θεμέλιά του από τη δυτική πλευρά έχουν υποστεί καθίζηση, ο θόλος της οροφής βρίσκεται σε φθορά και επάνω από το ιερό έχει ήδη καταρρεύσει.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΝΤΙΑΝΟΥ

  Εξελέγη Πάπας το 230, περίοδο που ο χριστιανισμός κατόρθωσε να οργανωθεί καθώς ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Σεβήρος ήταν αρκετά ανεκτικός με το θρησκευτικό ζήτημα. Εντούτοις,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου