Ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΪΟΣ Ιδού, ω Παναγία ο μην ο αγαπητός…

Ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΪΟΣ
Ιδού, ω Παναγία ο μην ο αγαπητός…

Ο μήνας Μάιος από αιώνες τώρα είναι αφιερωμένος στην Παναγία, το ωραιότερο ρόδο του κήπου του Θεού, το ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, όπως την αποκαλούμε στις Λιτανείες των τίτλων της στο Ροδάριο. Ονομάζεται ΡΟΔΟ ΜΥΣΤΙΚΟ επειδή περικλείει μέσα της το Μυστήριο του Θεού, μυστήριο αγάπης και ζωής, όπως το τριαντάφυλλο περικλείει ανάμεσα στα φύλλα του εκείνους τους μικρούς σπόρους που κρύβουν τη ζωή. Στην Παναγία κρύφτηκε το Μυστήριο του Θεού με το που σαρκώθηκε σ’ αυτήν ο Υιός του Θεού. Σ’ αυτήν κρύφτηκε όλη η χάρη του Θεού και για τούτο ο Γαβριήλ την διακήρυξε ως την Κεχαριτωμένη, δηλ. τη γεμάτη από τη χάρη και τη ζωή του Κυρίου.

Η Αειπάρθενος Μητέρα του Θεού, η Κυρία Θεοτόκος, ορίστηκε από τον Υιό της ως Μητέρα της Εκκλησίας, όταν, πάνω από τον σταυρό της εμπιστεύθηκε τον Ιωάννη ως πνευματικό της παιδί: «Ιδού ο γιος σου»! Έτσι ορίστηκε και από την Εκκλησία ως Βασίλισσα της κάθε χριστιανικής οικογένειας. Σε μια σχιζοφρενική εποχή σαν τη δική μας, όπου η οικογένεια δηλώνεται ως ο πλέον ασφαλής θεσμός όπου οι άνθρωποι αναζητούν καταφύγιο και ασφάλεια και ταυτόχρονα τον θεσμό αυτό τον διαλύουν ποικιλοτρόπως, η Εκκλησία θεωρεί καθήκον της να υπογραμμίσει τον κεντρικό ρόλο της Παναγίας μέσα στη ζωή της χριστιανικής οικογένειας.

Η Παναγία φέρνει τον Ιησού με τον δικό της μητρικό τρόπο και τον ενθρονίζει στις καρδιές μας, ως τον ένα και μοναδικό Κύριο και Σωτήρα της ζωής μας.

ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ, ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

Ο ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΡΟΔΑΡΙΟΥ, Μ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ!!!

Πηγή: sannicolo.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου