O Κορονοϊός στις περιοχές πολέμου

O Κορονοϊός στις περιοχές πολέμου

Ο Κορονοϊός απλώνεται με άγριους ρυθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας έχει στραφεί ιδιαίτερα σε εκείνες τις περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο ή εκεί που η ανεπάρκεια και η κακή αποτελεσματική ποιότητα των εγκαταστάσεων υγείας δεν επιτρέπει την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε αυτούς τους προβληματισμούς – σύμφωνα με τον Nicola Pedde, διευθυντή του Ινστιτούτου Global Studies – προστίθεται και η έλλειψη διαφάνειας στα πραγματικά δεδομένα των όσων έχουν προσβληθεί. Πολύτιμοι αριθμοί, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι στους ειδικούς που παρακολουθούν την κατάσταση, και θα επιτρέψουν να έχουμε μια πιο αληθινή εικόνα της προόδου της πανδημίας στον κόσμο.

Οι κυρώσεις Κορονοϊός: ο πόνος στο Ιράν

Η άφιξη του Κορονοϊού είναι ήδη γνωστή εδώ και εβδομάδες, όμως οι αρχές της Τεχεράνης δεν παρέχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες και αυτό μπορεί να κρύψει τη δραματικότητα των επιπτώσεων του ιού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αντιμετωπίζοντας έτσι τις βαριές κυρώσεις που τους επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αναφορικά με την κατάσταση στη χώρα, η οργάνωση Pax Christi έχει απευθύνει έκκληση στην διοίκηση του Trump, ώστε να ανασταλεί το βαρύ οικονομικό εμπάργκο στο Ιράν αλλά και στη Συρία και τη Λωρίδα της Γάζας.

Να σταματήσουν οι κυρώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Το αίτημα της Pax Christi, σε μια ανοικτή επιστολή απευθύνεται προσωπικά στον επικεφαλής του Λευκού Οίκου, υπογραμμίζει πως η πανδημική κρίση που προκαλείται από την εξάπλωση του Covid-19 επιδεινώνει τις συνθήκες των πληθυσμών των περιοχών που πλήττονται από τις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις, που ήδη πλήττονται από την έλλειψη τροφίμων, την έλλειψη καθαρού νερού και υγειονομικού υλικού. Ως εκ τούτου, το ισχυρό αίτημα για αναστολή των μέτρων προκειμένου να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Οι πόλεμοι στη Συρία και τη Λιβύη με τον Κορονοϊό

Μια ξεχωριστή συζήτηση – σύμφωνα με τον Nicola Pedde – πρέπει να γίνει για τη Συρία και τη Λιβύη, χώρες όπου εξακολουθούν να αγωνίζονται. Η άφιξη του ιού δεν έχει σταμάτησε τόσο πολύ τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, και μάλιστα τα κράτη που βρίσκονται σε σύγκρουση μεταξύ τους συχνά χρησιμοποιούν την επείγουσα κατάσταση του Κορονοϊου για να εδραιώσουν τις θέσεις τους στα εδάφη ή να κατακτήσουν τμήματα γης. Ακριβώς για την σοβαρή κατάσταση στις δύο χώρες, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμφώνησαν για την επείγουσα ανάγκη για τη Συρία και τη Λιβύη να παύσουν τον πόλεμο και να συμμετάσχουν στη διεθνή εκστρατεία για να κερδίσουν την πραγματική παγκόσμια μάχη που είναι αυτή εναντίον του Κορονοϊού.

Μετάφραση: π. Ι.Σκλ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου