Ο Καρδινάλιος Scheid ένας καλός άνθρωπος

Ο Καρδινάλιος Scheid ένας καλός άνθρωπος
στην υπηρεσία του λαού του Θεού

Ο_Καρδινάλιος_2.jpeg

Εγγύτητα στην προσευχή και τα βαθιά του συλλυπητήρια: εκφράζει ο Πάπας Φραγκίσκος στο τηλεγράφημα που απευθύνθηκε στον μητροπολίτη Αρχιεπίσκοπο του Σάο Σεμπαστιάο του Ρίο ντε Τζανέιρο, Καρδινάλιο Orani João Tempesta, για το θάνατο του Βραζιλιάνου καρδινάλιου Eusebio Oscar Scheid χθες 13 Ιανουαρίου 2021.

Ένας ενθουσιώδης και γενναιόδωρος πάστορας, ετσι τον παρουσιάζει ο Φραγκισκος. Με την επισκοπική του χειροτονία διάλεξε την φράση “Ο Θεός είναι καλός”. Αυτή η φράση περιέχει αυτήν την καλοσύνη του Θεού προς την Εκκλησία που ενσάρκωσε ο Καρδινάλιος Scheid, υπηρετώντας τους ανθρώπους του Θεού με περισσή φροντίδα. Ο Πάπας εξιστορεί εν συντομία το έργο του μακαριστού Καρδιναλίου στη Βραζιλία μεταξύ των επισκοπών της Φλοριανόπολης και της μητρόπολης του Σαν Σεμπαστιάν στο Ρίο ντε Τζανέιρο. «Ευχαριστώ τον Θεό για ένα τόσο πολύτιμο δώρο όπως αυτό της ζωής του και της υπηρεσίας του, προσευχομαι να τον υποδεχτεί ο Κύριος στην αιώνια ευτυχία». Η σκέψη του Πάπα μαζί με την αποστολική ευλογία του πηγαίνει στην οικογένεια και σε όλους εκείνους που σήμερα θρηνούν για την απουσία του καρδινάλιου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην αρχιεπίσκοπος του Ρίο ντε Τζανέιρο είχε από καιρό αγωνιστεί με πνευμονία που προκλήθηκε από τον κορονοϊό στο νοσοκομείο San Francesco στη Ζακαρέ, στη Βραζιλία, όπου νοσηλεύτηκε. Φόρο τιμής σ´αυτόν αποδίδει ολόκληρη η Επισκοπή με βαθιά ευγνωμοσύνη για 60 χρόνια ιερατικής διακονίας και 40 χρόνια ως επίσκοπος, καθώς και μεταξύ άλλων, ήταν ένας μεγάλος ειδικός στην οικογενειακή ποιμαντική φροντίδα.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου