Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ARBORELIUS ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

6

Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ARBORELIUS ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Όλοι έχουμε ακούσει για τον “ διαφορετικό τρόπο ” αντιμετώπισης της πανδημίας από τη Σουηδία. Όμως και αυτή αναγκάστηκε να προσαρμοσθεί, ακολουθώντας τα μέτρα της υπόλοιπης Ευρώπης, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων εντός Νοεμβρίου Η κυβέρνηση αποφάσισε, για 4 εβδομάδες, μεγαλύτερο περιορισμό της κυκλοφορίας και των συναθροίσεων, ανάμεσά τις οποίες ελάχιστη παρουσία πιστών στις εκκλησίες. Ο καρδινάλιος Anders Arborelius. Επίσκοπος της Στοκχόλμης, σε επιστολή του στο ποίμνιο, ανέφερε ότι, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Πολιτισμού, για το πόσο επώδυνο είναι για τους πιστούς να μην μπορούν να παραστούν στις θρησκευτικές τελετές.
Υπογράμμισε όμως ότι όλες οι θρησκευτικές κοινότητες της χώρας έχουν καθήκον να βοηθήσουν στη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού ( πάνω από 230.000 οι νοσήσαντες σχεδόν 50.000 εντός Νοεμβρίου… ) γι αυτό και πρέπει να υπακούσουν στις υποδείξεις.
Ο Ιεράρχης τόνισε ότι είναι από τις πιο επώδυνες εμπειρίες στη ζωή του, όμως έχει συνείδηση ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που υποφέρουν περισσότερο, σε Ονδούρα, Αρμενία, Αιθιοπία, Υεμένη, Λίβανο, από φυσικές ή πολεμικές καταστροφές, Ζήτησε από τους καθολικούς πιστούς να προσευχηθούν για τους ανθρώπους αυτούς και, ταυτόχρονα, να προσευχηθούν και να βοηθήσουν, όπως μπορούν, τους αρρώστους και τους συγγενείς τους, που βρίσκονται στο περίγυρό τους, ώστε να αντιμετωπίσουν την απομόνωση και τη μοναξιά, Επίσης να ευχαριστήσουν τους ηρωικά εργαζόμενους συμπατριώτες τους στον υγειονομικό τομέα.

Πληροφορίες – Φωτογραφία από NOVENA
( αγγλόφωνο Καθολικό πρακτορείο)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου