Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ARBORELIUS ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

6

Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ARBORELIUS ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Όλοι έχουμε ακούσει για τον “ διαφορετικό τρόπο ” αντιμετώπισης της πανδημίας από τη Σουηδία. Όμως και αυτή αναγκάστηκε να προσαρμοσθεί, ακολουθώντας τα μέτρα της υπόλοιπης Ευρώπης, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων εντός Νοεμβρίου Η κυβέρνηση αποφάσισε, για 4 εβδομάδες, μεγαλύτερο περιορισμό της κυκλοφορίας και των συναθροίσεων, ανάμεσά τις οποίες ελάχιστη παρουσία πιστών στις εκκλησίες. Ο καρδινάλιος Anders Arborelius. Επίσκοπος της Στοκχόλμης, σε επιστολή του στο ποίμνιο, ανέφερε ότι, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Πολιτισμού, για το πόσο επώδυνο είναι για τους πιστούς να μην μπορούν να παραστούν στις θρησκευτικές τελετές.
Υπογράμμισε όμως ότι όλες οι θρησκευτικές κοινότητες της χώρας έχουν καθήκον να βοηθήσουν στη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού ( πάνω από 230.000 οι νοσήσαντες σχεδόν 50.000 εντός Νοεμβρίου… ) γι αυτό και πρέπει να υπακούσουν στις υποδείξεις.
Ο Ιεράρχης τόνισε ότι είναι από τις πιο επώδυνες εμπειρίες στη ζωή του, όμως έχει συνείδηση ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που υποφέρουν περισσότερο, σε Ονδούρα, Αρμενία, Αιθιοπία, Υεμένη, Λίβανο, από φυσικές ή πολεμικές καταστροφές, Ζήτησε από τους καθολικούς πιστούς να προσευχηθούν για τους ανθρώπους αυτούς και, ταυτόχρονα, να προσευχηθούν και να βοηθήσουν, όπως μπορούν, τους αρρώστους και τους συγγενείς τους, που βρίσκονται στο περίγυρό τους, ώστε να αντιμετωπίσουν την απομόνωση και τη μοναξιά, Επίσης να ευχαριστήσουν τους ηρωικά εργαζόμενους συμπατριώτες τους στον υγειονομικό τομέα.

Πληροφορίες – Φωτογραφία από NOVENA
( αγγλόφωνο Καθολικό πρακτορείο)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου