Ο καλός ποιμήν, ο στοργικός πατέρας, ο διδάσκαλος και Φίλος

Ο Χριστός, η Παναγία και ο Άγιος Νικόλαος να σας συνοδεύουν
στην μελλοντική σας ζωή και διακονία.

naxos_2012_155.jpg

Ο π. Πέτρος Μεταλλινός, από το Κλίβελαντ του Οχάιο της Αμερικής, ιερέας της εκεί Ορθοδόξου Εκκλησίας, με καταγωγή από την Τήνο την οποία επισκέπτεται τακτικά, έγραψε επιστολή στο ΦΒ προς τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο Πρίντεζη, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του αντικαταστάτου του στην ποίμανση της εκκλησιαστικής επαρχίας του, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Γράφει στην επιστολή ο π. Πέτρος:

Προς τον Καθολικόν Αρχιεπίσκοπον της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Νάξου, Τήνου, Μυκόνου
κ. κ. Νικόλαον

Σεβασμιώτατε,
Σήμερα όλος ο ιερός κλήρος και το χριστεπώνυμον πλήρωμα του λαού της Επισκοπικής επαρχίας σας, αλλά και όλος ο λαός της Τήνου με αισθήματα σεβασμού, αγάπης και ευγνωμοσύνης, εύχονται όπως ο Χριστός, η Παναγία και ο Άγιος Νικόλαος σας συνοδεύουν στην μελλοντική σας ζωή και διακονία.
Επί 27 ολόκληρα χρόνια υπήρξατε ως επίσκοπος αλλά περισσότερο ως Άνθρωπος του Θεού, ο καλός ποιμήν, ο στοργικός πατέρας, ο διδάσκαλος και Φίλος όλων των συμπατριωτών μου.
Καθ’ όλην την διακονία σας συμμετήχατε στις χαρές και στις λύπες, στους πόνους και τις ευτυχίες των συνανθρώπων μας.

Εύχομαι όπως ο διάδοχός σας βαδίζει τον δρόμο της αγάπης και της ενότητος, όπως εσείς τον χαράξατε και τον βαδίσατε προς δόξα Θεού, προς το καλό του νησιού μας και προς ψυχικό όφελος όλων των συμπολιτών μας.

Εύχομαι επίσης ο Δωτήρ παντός αγαθού, δια πρεσβειών της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου, να μας αξιώσει να βρεθούμε στην αυλή του σπιτιού μου και να ανταλλάξομε το φιλί της παντοτινής φιλίας και αγάπης γευόμενοι τον καφέ της χαράς.

Εις πολλά έτη Δέσποτα

Ευσεβάστως,
Πατήρ Πέτρος Μεταλλινός

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου