“Ο Ιησούς με θεράπευσε” Μια μουσουλμάνα που μεταστράφηκε στον χριστιανισμό

5

“Ο Ιησούς με θεράπευσε” Μια μουσουλμάνα που μεταστράφηκε στον χριστιανισμό

Η Gulshan Fatima, μια μουσουλμάνα, μεταστράφηκε στον χριστιανισμό όταν της μίλησε ο Ιησούς και της ζήτησε να ζητήσει πληροφορίες για Αυτόν στο Κοράνι. Το κορίτσι ήταν ορφανό και παράλυτο από τότε που ήταν μωρό. Η πίστη της στον Θεό ανταμείφθηκε με μια θεραπεία.

Η παράλυση

Στον ιστότοπο “Christian News”, παρουσιάζεται η ιστορία μιας μουσουλμάνας η οποία ανακάλυψε τον Ιησού στην πιο δραματική στιγμή της ζωής της. Γεννημένη στο Πακιστάν, η Gulshan Fatima ήταν το πέμπτο από τα πέντε αδέλφια που γεννήθηκαν από μια οικογένεια σιιτών μουσουλμάνων. Όταν ήταν έξι μηνών, εξαιτίας του τύφου, το μωρό έχασε την ευαισθησία στα κάτω άκρα και αναγκάστηκε να κινείται με αναπηρικό καροτσάκι. Ο πατέρας της, ένας άντρας με σιδερένια μουσουλμανική πίστη, προσπάθησε να της διδάξει όλα όσα γνώριζε για τη θρησκεία, πεπεισμένος ότι με αυτόν τον τρόπο θα την έσωζε από τους κινδύνους του κόσμου.

Ταυτόχρονα, αυτός ο στοργικός πατέρας ζήτησε τη συμβουλή των καλύτερων γιατρών για να καταλάβει αν υπήρχε οποιαδήποτε ελπίδα ότι η κόρη του θα μπορούσε να αποκτήσει τη χρήση των ποδιών της. Δυστυχώς, κανένας γιατρός δεν μπόρεσε να του υποσχεθεί ότι μια επέμβαση θα άλλαζε την κατάσταση της κόρης του. Αποφασισμένος να κάνει μια τελευταία προσπάθεια, ο πατέρας της την έφερε στην Αγγλία σε έναν από τους καλύτερους ειδικούς στον τομέα, αλλά ακόμη και αυτός ο εξειδικευμένος γιατρός, μετά από μια επίσκεψη, του είπε ότι η μόνη ελπίδα ήταν να βασιστεί στην προσευχή.

Ο θάνατος του πατέρα

Το 1968, ο πατέρας της πέθανε, και τα τελευταία του λόγια ήταν παρηγοριά για τη Gulshan: της είπε να μην απελπίζεται, αφού της είχε αφήσει μεγάλη κληρονομιά για να την εξυπηρετούν και να τη σέβονται και για να μην χάσει την πίστη της. Αλλά η νεαρή κοπέλα ένιωθε χαμένη χωρίς εκείνον τον πατέρα που πάντα την φρόντιζε. Έτσι, τις επόμενες μέρες, σκέφτηκε την αυτοκτονία…

Η συνάντηση με τον Ιησού και η μεταστροφή από τη μουσουλμανική στη χριστιανική πίστη

Ακριβώς τη στιγμή της απόλυτης απελπισίας, η Gulshan άρχισε να φωνάζει στον Θεό, ρωτώντας τι είχε κάνει λάθος για να αναγκαστεί να ζήσει σε αυτήν την κατάσταση. Όταν σταμάτησε να ουρλιάζει, άκουσε μια φωνή να της ψιθυρίζει: «Δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις. Θα μείνεις ζωντανή». Έκπληκτη, ρώτησε ποιος μιλούσε και η φωνή της είπε: «Είμαι ο Ιησούς, ο Υιός του Θεού. Διάβασε για μένα στο Κοράνι στη Σούρα Μαριάμ και θα με βρεις». Την επόμενη μέρα η μουσουλμάνα κοπέλα άρχισε να διαβάζει τα εδάφια αυτά στο Κοράνι και ανακάλυψε ότι ο «Προφήτης Ιησούς» ήταν ικανός για μεγάλα θαύματα στη ζωή. Εκείνη τη στιγμή ζήτησε θεραπεία: «Ιησού, το Κοράνι λέει ότι εσύ ανέστησες τους νεκρούς και θεράπευσες τους λεπρούς κι έκανες πολλά θαύματα. Θεράπευσε λοιπόν κι εμένα!».

Εκείνο το βράδυ το δωμάτιό της φωτίστηκε, και η τρομοκρατημένη κοπέλα σκεπάστηκε με ένα σεντόνι. Όταν βγήκε από την κρυψώνα της, είδε το δωμάτιο γεμάτο ανθρώπους και αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν, αλλά σύντομα θα της ήταν όλα ξεκάθαρα. Μια φωνή της είπε: «Σήκω! Αυτός είναι ο δρόμος που ψάχνεις εδώ και καιρό. Είμαι ο Ιησούς, Αυτός που επικαλείσαι. Εδώ είμαι, στέκομαι μπροστά σου! Σήκω και έλα σε μένα!». Η Gulshan απάντησε ότι δεν μπορούσε και άρχισε να κλαίει, αλλά ο Ιησούς επέμεινε: «Σήκω και έλα σε μένα! Είμαι ο Ιησούς!». Ακούγοντας την προσταγή της φωνής, η κοπέλα έβαλε τα πόδια της στο έδαφος και κατάφερε να σηκωθεί.

Δεν μπορούσε να το πιστέψει, αλλά κατάφερε να περπατήσει. Τότε ο Ιησούς της είπε: «Είμαι ο Ιησούς. Είμαι ο Εμμανουήλ. Είμαι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή. Είμαι ο Ζωντανός και πρόκειται να επιστρέψω. Από σήμερα εσύ θα είσαι μάρτυράς μου. Αυτό που είδες με τα μάτια σου, αυτό πρέπει να το φέρεις στον λαό μου. Ο λαός μου είναι ο λαός σου. Εσύ πρέπει να μείνεις πιστή σε μένα και να φέρεις αυτό το μήνυμα στον λαό μου». Μετά το θαύμα που συνέβη στη ζωή της, η νεαρή μουσουλμάνα δεν είχε καμία αμφιβολία ότι ο Ιησούς ήταν ο μόνος αληθινός Θεός και από εκείνη τη στιγμή έγινε μάρτυράς Του.

———————————-
Πηγή: www.lalucedimaria.it
Μετάφραση: π.Λ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 2–3.12.2023

  Οικισμός Ενορία  2-3 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

1 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Καστρικιανού

Ήταν ο τρίτος επίσκοπος του Μιλάνου και χρονικά τοποθετείται στις πρώτες δεκαετίες του 3ου αιώνα. Σύμφωνα με κάποιες ιστορικές πηγές η εκλογή του στην, από

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου