Ο Φραγκίσκος στον Al-Azhar: οι θρησκείες τίποτε το κοινό με το μίσος

6

Ο Φραγκίσκος στον Al-Azhar: οι θρησκείες τίποτε το κοινό με το μίσος

«Επαναβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας στην ανθρώπινη αδελφοσύνη ως λύση για την εξάλειψη της βίας, των διακρίσεων και του μίσους στο όνομα της θρησκείας. Οι θρησκείες δεν έχουν καμία σχέση με αυτές. «Αδελφοί Όλοι». Με αυτές τις γραμμές που δημοσιεύτηκαν στον λογαριασμό @Pontifex, ο Φραγκίσκος μοιράστηκε στο Twitter την έννοια της συνομιλίας που είχε χθες με τον Μεγάλο Ιμάμη του Al-Azhar.
Στο tweet, στα αραβικά και στα αγγλικά, ο Φραγκίσκος δηλώνει «ευχαρίστηση» που μίλησε με τον «αδερφό μου» Sheikh Ahmed Al-Tayyeb, ο οποίος από την πλευρά του επανέλαβε λίγο μετά το προφίλ του στο Twitter, τη «συνεχή υποστήριξη για την ανθρώπινη αδελφοσύνη» ως μέσο εξάλειψης της βίας, των διακρίσεων και του μίσους ».
Ο Πάπας συναντήθηκε τελευταία με τον Σεΐχη Αλ-Ταγίμπ στις 15 Νοεμβρίου πέρυσι στο Βατικανό, κατά την οποία έγινε υπενθύμιση της ιστορικής κοινής υπογραφής στο Αμπού Ντάμπι στις 4 Φεβρουαρίου που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της Ύπατης Επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή των αρχών της Διακήρυξης που ακολούθησε τον Αύγουστο.
Επιπλέον, ο Μεγάλος Ιμάμης του Al-Azhar είχε στείλει τον εκπρόσωπό του στη διαθρησκευτική συνάντηση που προωθήθηκε στο Καπιτώλιο από την Οργάνωση στις 20 Οκτωβρίου. Ο Mohamed Abdel Salam Abdellatif, γραμματέας της Ύπατης Επιτροπής για την Ανθρώπινη Αδελφοσύνη, είχε διαβάσει το μήνυμα του Sheikh Al-Tayyeb στην Πλατεία του Campidoglio, το οποίο επισήμανε, εκτός από τους κινδύνους του κορωναϊού, εκείνους που δημιουργούνται από μια άλλη πανδημία, που είναι πιο παλιά και ποτέ δεν εξαλείφθηκε , “διάκρισης και ρατσισμού, μια ασθένεια που επηρεάζει και διαβρώνει την ανθρώπινη συνείδηση”.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

1η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

1η   ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΗΣ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 25[24], 1-3                         Προς Εσένα, Κύριε, ύψωσα την ψυχή μου, Θεέ μου, ας μην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου