Για τους Βενεζουελανούς προσεύχεται ο πάπας Φραγκίσκος

Ο Φραγκίσκος προσεύχεται για τους Βενεζουελανούς
που δοκιμάζονται από τον Covid-19 και τη φτώχεια

Βενεζουελάνοι_2.jpeg

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε μια σύντομη και εγκάρδια επιστολή στον καρδινάλιο Baltazar Porras Cardozo, αρχιεπίσκοπο της Merida και αποστολικό διαχειριστή του Καράκας, με την ευκαιρία της χθεσινής ονομαστικής του εορτής. Στο κείμενο ο Πάπας εκφράζει εν νέου την εγγύτητά του στο λαό της Βενεζουέλας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποτελεί θύμα μιας βαριάς ανθρωπιστικής και κοινωνικοοικονομικής κρίσης η οποία σήμερα έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Η καρδιά του πατέρα συνοδεύει έναν λαό που υποφέρει
«Είθε ο Θεός να συνεχίσει να τους χορηγεί δύναμη και παρρησία – γράφει ο Φραγκίσκος – αφού η καρδιά του πατέρα ξέρει να συνοδεύει και να παρηγορεί τον άγιο λαό των πιστών του, που δοκιμάζεται από τα δεινά που προκαλούνται από τη μάστιγα της πανδημίας, από την αλαζονεία των ισχυρών και από την αυξανόμενη φτώχεια που τους στραγγαλίζει».

Η προστασία της Παρθένου, του αγίου Ιωάννη και του αγίου Μπαλντασάρ
Κατά την εορτή των Θεοφανίων, «ημέρα εκδήλωσης της ταπεινότητας του Θεού, που γίνεται το φως που νικά το σκοτάδι που καλύπτει τον κόσμο», ο Πάπας συγχαίρει τον Βενεζουελανό ιεράρχη για την ονομαστική του εορτή, και υψώνει την προσευχή του προς τον Κύριο παρακαλώντας για την επισκοπική του διακονία και την προσωπική του ζωή. Τέλος, επικαλείται γι αυτόν την προστασία της Παρθένου Μαρίας και του αγίου Ιωσήφ καθώς και την προστασία του αγίου σοφού μάγου βασιλιά Μπαλντασάρ και του χορηγεί τη δική του αποστολική ευλογία.

Συγχαρητήρια από τον Parolin και τον Peña Parra
Η επιστολή συνοδεύεται επίσης, από «εγκάρδια συγχαρητήρια» από μέρους του υπουργού του Κράτους, καρδιναλίου Pietro Parolin του οποίου η τελευταία διπλωματική θητεία πραγματοποιήθηκε στην Νουντζιατούρα της Βενεζουέλας. Αλλά και ο υφυπουργός του Κράτους, ο Βενεζουελάνος σεβασμιότατος Edgar Peña Parra, δράττοντας την ευκαιρία, εξέφρασε την «βαθιά εκτίμησή» του στον καρδινάλιο Porras.

Η συνέλευση της Διάσκεψης των Επισκόπων της Βενεζουέλας
Αυτή την εβδομάδα ο καρδινάλιος Porras Cardozo συμμετέχει στην συνήθη συνάντηση της Διάσκεψης των Επισκόπων της Βενεζουέλας (Cev), η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα μέσω διαδικτύου, εξαιτίας της πανδημίας. Εκτός από την ανάλυση της εθνικής πραγματικότητας, οι επίσκοποι της Βενεζουέλας συζητούν για την Β΄ Εθνοσυνέλευση της Ποιμαντικής η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος, μετά την περυσινή της ακύρωση εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας. Σύμφωνα με την παράδοση, αναμένεται τη Δευτέρα 11/01/21, στο τέλος της συνόδου της ολομέλειας, να δημοσιευθεί η ποιμαντική παραίνεση των επισκόπων της Βενεζουέλας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου