Ο Φραγκίσκος, ένας πατέρας που ακούει τα παιδιά του

Ο Φραγκίσκος, ένας πατέρας που ακούει τα παιδιά του

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Hung μιλά για τη συνάντηση των επισκόπων της Ταϊβάν με τον Πάπα για την επίσκεψη λεγόμενη «ad Limina Apostolorum» («στο κατώφλι των Αποστόλων»).

Ο Φραγκίσκος εξέφρασε την αγάπη του προς την Εκκλησία στην Ταϊβάν και την ηπειρωτική Κίνα

Οι επτά επίσκοποι της Ταϊβάν μετά από δέκα χρόνια έχουν έρθει στο Βατικανό για την επίσημη επίσκεψή τους. Αυτές τις μέρες επισκέφθηκαν τα διάφορα Τμήματα της Ρωμαϊκής Κούριας και έγιναν δεκτοί από τον Πάπα Φραγκίσκο στις 14 Μαΐου. Ο Αρχιεπίσκοπος της Ταϊπέι John Hung Shan-chuan έδωσε μια συνέντευξη στο Vatican News [Βατικανό Ειδήσεις], μιλώντας για τη συνάντηση με τον Άγιο Πατέρα και τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, που την χαρακτήρισε σαν «οικογενειακή».

Ευτυχισμένοι για τη συνάντηση με τον Πάπα

Ο Αρχιεπίσκοπος Hung είπε ότι οι επίσκοποι της Ταϊβάν ήταν «πολύ ευτυχισμένοι που συνάντησαν τον Πάπα», τον οποίο τον νιώθουν σαν ένα «τρυφερό και ταπεινό» πατέρα. Η συνομιλία έλαβε χώρα σε οικογενειακή ατμόσφαιρα, με τον Πάπα που, όπως ένας πατέρας, άκουγε με υπομονή, και οι επίσκοποι, οι οποίοι, ως παιδιά, δήλωσαν ειλικρινά και ελεύθερα τις καταστάσεις τους.

Η πρόσκληση στην Ταϊβάν

Ο αρχιεπίσκοπος τότε υπενθύμισε ότι η Εκκλησία της Ταϊβάν θα γιορτάσει το Εθνικό Ευχαριστιακό Συνέδριο την 1η Μαρτίου του επόμενου έτους. Ο Άγιος Πατέρας προσκλήθηκε στο νησί από τους επισκόπους της Ταϊβάν για να συμμετάσχει σε αυτό το εκκλησιαστικό γεγονός.

Ένας γόνιμος διαθρησκειακός διάλογος

Μιλώντας για τη ζωή και τις δραστηριότητες της Εκκλησίας στην Ταϊβάν, ο Σεβ. π. Hung επικεντρώθηκε στον διαθρησκειακό διάλογο. Τα τελευταία χρόνια η Εκκλησία διοργάνωσε μια σειρά ομιλιών και διαλόγων με άλλες θρησκείες, όπως με τον Βουδισμό και τον Ταοϊσμό, γεγονότα που αποδείχθηκαν πολύ γόνιμα.

Μια μικρή κοινότητα αλλά πολύ ενεργή στον κοινωνικό και εκπαιδευτικό τομέα

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ταϊπέι εξήγησε ότι η Εκκλησία της Ταϊβάν είναι μια μικρή κοινότητα, που αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα μόνο το 1% του πληθυσμού. Επιπλέον, στο νησί υπάρχουν περίπου 200.000 ξένοι καθολικοί, συμπεριλαμβανόμενοι οι εργαζόμενοι και οι σύζυγοι από άλλες χώρες. Είναι όμως μια πολύ ενεργή Εκκλησία: διαχειρίζεται δέκα νοσοκομεία, γηροκομεία και κέντρα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Σχεδόν το 50% της κοινωνικής βοήθειας προσφέρεται από την τοπική Εκκλησία. Είναι επίσης πολύ δραστήρια και στους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

Οι Ταϊβανέζοι θαυμάζονται από την φροντίδα του Πάπα για τους φτωχούς

Ο Σεβ. π. Hung εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του για την φροντίδα που ο Πάπας για τους αδύναμους και τους φτωχούς και είπε ότι αυτή η εγγύτητά του προς τους περιθωριοποιημένους εκτιμάται ιδιαίτερα από τους Ταϊβανούς. Οι ιερείς της Ταϊβάν μελετούν και εμβαθύνουν τη διδασκαλία του Πάπα Φραγκίσκου με μεγάλη προσοχή.

Η Αγάπη του Πάπα για την Εκκλησία στην Ταϊβάν και την ηπειρωτική Κίνα

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον Άγιο Πατέρα, μίλησαν επίσης για το πρόβλημα των νέων ιερατικών κλήσεων. Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος της Ταϊπέι τόνισε τη μέριμνα και την αγάπη του Αγίου Πατέρα για την Εκκλησία στην Ταϊβάν και την ηπειρωτική Κίνα.

Μετάφραση: π. Φερνάνδος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου